Iltarastit palanneet perinteiseen toteutukseen

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen iltarastit ovat siirtyneet tavallisiin järjestelyihin omatoimirastikaudelta.  Rastit organisoidaan iltarastivaunun kautta, josta on mahdollista lähteä keskiviikkoisin kiertämään suunnistusratoja. Ensimmäiset normaaleilla käytännöillä pidetyt iltarastit järjestettiin kesäkuun kolmantena päivänä Hietalanmäen maastossa.

Iltarastien järjestäjänä toimivat Suomelat ja tarjolla oli monta erilaista rataa eri taitotasoille. Ensimmäisten joukossa maastoon suuntasivat Jukka Mattila ja Hannu Antintupa. Molemmat miehistä ovat aktiivisesti kiertäneet Järvi-Veikkojen iltarasteja vuosi toisensa jälkeen. A-radan kierrettyään miehet saapuivat maaliin väsyneinä, mutta tyytyväisen oloisina.

–Tuli pummia, onneksi ei ollut sääskiä, Mattila tiivistää lyhyesti ja ytimekkäästi.

–Kompassi ei meinannut pelata ja näytti aivan minne sattuu. Nyt näyttää pohjoiseen, mutta maastossa pyöri jatkuvasti ympyrää, Antintupa tarkentaa.

ANTINTUPA sekä Mattila ovat kiertäneet kaikki Järvi-Veikkojen järjestämät omatoimirastit. Vaikka iltarasteilla muuten pitkälti alkuperäiseen toimintatapaan palataankin, jäävät rastit kierrettäväksi myös omatoimisesti iltarastien jälkeen perjantaihin asti ilman ajanottoa. Iltarastien kartat julkaistaan keskiviikkoiltana tapahtuman jälkeen. Ratkaisu saa positiivista palautetta sekä Antintuvalta että Mattilalta.

–Omatoimirastit oli hyvä konsepti. Sai mennä rasteille aivan kuinka pystyi. On hienoa, että se mahdollisuus tulee säilymään yhä. Voisin mennä huomennakin kiertämään jonkun näistä tämän iltarastikerran radoista, Mattila kiittelee.

–Kolme ensimmäistä omatoimirastia meni suunnistuksellisesti todella hyvin, mutta viime kerralla piti hieman lippuja hakea. Mukavaa touhua joka tapauksessa, Antintupa toteaa.

KESÄKUUN alusta eteenpäin Järvi-Veikkojen iltarastikäytännöissä korostetaan oman harkinnan mukaista toimintaa. Iltarastien maali on sijoitettu irralleen iltarastivaunusta etäisyyksien pitämiseksi ja maalissa on tarjolla desinfiointiainetta. Suorituksista aikoja ja väliaikoja ei anneta paikan päällä, vaan ne pystyvät tarkastamaan seuran nettisivuilta iltarastitapahtuman jälkeen.

Järvi-Veikkojen iltarastivierailijoiden suositellaan hyödyntävän koko lähtöajankohdan käyttöä, jotta väkimäärä iltarasteilla pysyy tasaisena läpi tapahtumahetken. Tarkempia tietoja iltarastien järjestelyistä ja järjestämispaikat voi lukea Kortesjärven Järvi-Veikkojen suunnistusjaoston verkkosivuilta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.