Suomen Jääkärimuseon ovet avautuvat kesäkuussa

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVELLÄ sijaitseva Suomen Jääkärimuseo avaa ovensa vierailijoille kesäkuun alussa. Kesäkuun ensimmäisen viikon ajan museo on auki tiistaisin ja perjantaisin. Ydinsesongin aikaan kesäkuun yhdeksännestä päivästä elokuun yhdeksänteen päivään museo palvelee vieraita tiistaista sunnuntaihin kello 12-17.

Kauhavan kaupungin museointendentin Hanna Rieck-Takalan mukaan museossa vieraita odottaa perusnäyttely, jota täydennetään jatkuvasti. Kahvilatoiminnan ylläpito on vielä pohdinnan alla vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

–Kesälle ei ole luvassa mitään suurempia tapahtumia tai vaihtuvia näyttelyjä. Museokauppa tulee toimimaan normaalisti. Käytämme käteistä ja pyrimme hanskojen avulla pitämään huolen hyvästä hygieniasta rahankäytössä. Tulemme ottamaan pieniä maksimissaan kymmenen hengen ryhmiä vierailuille, jotta väljä liikkuminen on mahdollista, Rieck-Takala kertoo.

RIECK-TAKALA kertoo, että turvallisten museovierailujen toteutuksen eteen tehdään kaikki mahdollinen. Haasteita on, mutta niihin pyritään vastaamaan niin hyvin kuin mahdollista.

–Hieman täytyy soveltaa tässä tilanteessa, mutta olemme siihen valmiita. Laitamme kaikki opasteet ja ohjeet kuntoon sitä varten. Käsidesiä löytyy museolta ja asetamme nuolet opastamaan näyttelyyn kulkusuuntaa, joiden kautta näyttelyn kierto on mahdollista suorittaa mahdollisimman kattavasti, Rieck-Takala ilmoittaa.

Suomen jääkärimuseo on Suomen ainoa jääkäriliikkeeseen ja siten keskeisesti Suomen itsenäistymisen historian tapahtumiin keskittyvä museo. Jääkärimuseon perusnäyttely keskittyy jääkäriliikkeeseen ja sen historiaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.