Alajärven 4H-yhdistys kouluttaa ja työllistää

Kirsi Nelimarkka, Krista Savola, Liu Eteläaho, Sofia Honkaniemi ja Tytti Nevala Ready4Life-messuilla. Kuvat: Alajärven 4H

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

ALAJÄRVEN 4H-yhdistyksen monipuolinen ja aktiivinen toiminta jatkuu vilkkaana tänäkin vuonna. Yhdistyksellä on 257 jäsentä. Viikoittaisia 4H-kerhoja ja teemakerhoja oli viime vuonna 23. Seitsemän aktiivisen 4H-yrittäjän yhteenlaskettu myyntitulo oli 8 367,55 euroa, ja 4H-yhdistys työllisti yhteensä 64 nuorta kerhon- ja leirinohjaajina, tapahtuma-avustajina, kotipalvelu- ja pihatöissä sekä Anna aikaa -kampanjan kautta vanhusten seuraksi ja avuksi.

TÄNÄ VUONNA 4H-yhdistys järjestää liikuntaan, ruuanlaittoon, leikkeihin sekä eläin- ja luontoaiheisiin painottuvia kerhoja. Kesän 2020 aikana järjestetään Liikuntakerho ja Metsäsalapoliisit- kerho sekä Kesäinen päiväleiri yhdessä vapaa-aikapalveluiden kanssa. Toimintavuoteen kuuluu myös Metsäpäivän järjestäminen yhdessä metsänhoitoyhdistyksen, Jamin ja vapaa-aikapalveluiden kanssa sekä perinnebiotoopin hoito Lehtimäen Pappilanniityllä. Yhdistys järjestää hygieniapassikoulutuksia, videokoulutusta sekä Canva-kurssin sekä nuorille Alajärven Osuuspankin tuella Ajokortti työelämään -koulutus.

Töysän Säästöpankkisäätiön tuella kesällä 2020 työllistetään nuoria kesätöihin muun muassa siivousavuksi ja pihatöihin. Oma Säästöpankki jakaa palveluseteleitä, jotka oikeuttavat nuoren tekemään työhön. Työllistäminen tapahtuu Alajärven 4H-yhdistyksen kautta.

APUTIIMI-HANKE jatkaa TE-palveluiden rahoittamana tarjoten työllistymistä edistävää palvelua työttömille työnhakijoille Alajärvellä ja Vimpelissä. Hankkeessa työskentelee projektipäällikkönä Krista Savola ja työvalmentajana Kirsi Nelimarkka. Vuoden alussa käynnistyi uusi, nuorten työllistymistä edistävä, TE-palveluiden rahoittama Osaava-hanke. Se tekee tiivistä yhteistyötä Ohjaamoiden kanssa nuorten työllistymisen hyväksi sekä etsii työvoimaa 4H-yhdistyksen eri tehtäviin. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Krista Savola, hankeohjaajana Arja Ketoja ja työvalmentajana Tytti Nevala. Hanke toimii koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

ALAJÄRVEN 4H-yhdistys palkitsee toiminnassa aktiivisesti vuoden aikana mukana olleet nuoret. Kerhonohjaajastipendit saavat Josefiina Ojala, Tami Kyrönlahti, Ella Pesu, Silja Latvala, Julia Peura, Olivia  Vilponen, Ilona Syrjälä, Aino Haanpää, Oskari Vainionpää, Veetu Leppäharju, Joose Salo, Konsta Hyvönen ja Aaron Uusitupa. Aktiivisen kerhotoiminnan stipendit annetaan Milia Kyrönlahdelle ja Erika Härköselle.  Aktiivisen nuorisotoiminnan stipendit saavat Eetu Puntala ja Sofia Honkaniemi ja kansainvälisen toiminnan stipendin Tarina Tomminen. Myös uusia 4H-yrittäjiä, Art from Miia/Miia Koivulampea, Into Creativea/Eetu Puntalaa, Ukonmäen autopesua/Oskari Ukonmäkeä ja Parturi-kampaamo Sanni Hännistä muistettiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.