Porasentien ja Vanhanpihantien korjauksia esitetään kiireellisinä

Tekninen toimi esittää Ely-keskukselle neljän tiekohteen kunnostamista kuluvan vuoden aikana.
Vimpelin tekninen lautakunta keskusteli viime kokouksessaan muun muassa tieasioista, investoinneista ja säästöistä, joita kunnan taloudellinen tilanne edellyttää.

VIMPELIN kunnan tekninen toimi on huolissaan alueensa ELY-keskuksen teiden kunnon rapistumisesta. Tekninen toimi on kartoittanut ELY-keskuksen hallinnoimien teiden kuntoa ja järjestänyt tiet toiminnan välttämättömyyden sekä tiestön kunnon kannalta kiireesti korjaustoimenpiteitä vaativiin sekä toimenpiteitä vaativiin korjauksiin. Tekninen lautakunta esittää, että ELY-keskus varaa määrärahat tälle vuodelle kiireellisesti Porasentien korjaamiseen Kalkkitehtaantiestä Perhon suuntaan 1,5 kilometrin matkalta sekä Vanhanpihantien korjaamiseen jokisillalta maakunnan rajalle. Toimenpiteitä vaativat myös Rantakyläntien rummun korjauksen loppuun saattaminen sekä Ilolantien tierummun korjaus.

Kunta saa usein kuntalaisilta palautetta myös niiden teiden kunnosta, jotka eivät ole kunnan vastuulla. ELY-keskuksen hallinnoimat tiet Vimpelin kunnan alueella ovat VT 68, Tervatie-Rantakyläntie, Koskelantie, Kalkkitie, Pokelantie ja Lakaniementie. Tervatie-Rantakyläntien peruskunto nykyiseen liikennemäärään ja vapaa-ajan liikkumiseen on riittämätön. Lasten ja lenkkeilijöiden turvallisuus on huolestuttavalla tasolla. Lakaniementie ja Koskelantie talvikunnossapidon osalta jätetty huonolle hoidolle. 

Tiestön kunto on tärkeää sekä yritysten toiminnan sekä kuntalaisten turvallisen liikkumisen kannalta.

PÄIVÄKOTI Piiparin ja vanhan paloaseman purkajiksi valittiin Mestaripurkaja Oy. Urakka sisältyy Intervalliosaston peruskorjauksen ja laajennuksen investointeihin.  Paloaseman vesikaton peruskorjauksen urakoitsijaksi valittiin R-Kattopalvelu Oy.

PITKÄÄN suunniteltu viemärilaitoksen imupainevaunun hankinta päätettiin perua. Perusteluna päätökselle on hankintahinta, joka ylittää huomattavasti budjetin, eikä se käyttölaskelmien perusteella hankinta ei ole kunnalle kokonaistaloudellinen. Tekninen toimi järjesti markkinavuoropuhelun, johon kutsuttiin kunnan alueella toimivat koneurakoitsijat. Vuoropuhelun jälkeen pyydettiin tarjouksia imupaine/huuhtelutöistä, mutta yhtään budjettihintaa ei määräaikaan mennessä annettu.

JÄTEVEDEN puhdistamon saneeraukseen 180 000 euron määräraha ruuvikuivaimen ja kalkitusjärjestelmän uusintaan ei riitä, ja sen toteuttamista varten haetaan kunnanvaltuustolta 40 000 euron lisämäärärahaa.

TEKNISEN toimen säästötavoite on 56 673,36 euroa. Kunnan yt-neuvotteluissa päätettiin, ettei lomautusmahdollisuuksia ole. Nyt säästöjä etsitään henkilöstökuluista järjestelemällä töitä uudelleen ja hoitamaan vuosilomien sijaisuudet nykyisellä henkilökunnalla, mikäli mahdollista. Intervallin väistön päättyessä puhdistuspalvelun osalta lopetetaan viikonlopputyöt Intervallista sekä mahdollisesti myös Venla ja Väinö -kodista ja Toimelasta. Tilapalvelu on siirtänyt vanhoja lämmitysöljyjä Aapiskujan ja Yhteiskoulun säiliöistä Sääksjärven koulun lämmitykseen, lisäksi Toimelan kiinteistöjä on lämmitetty vanhan paloaseman säiliössä olevalla öljyllä kaukolämmön sijaan. Keskitetyn palohälytinjärjestelmän siirtoa valokuituverkkoon pohditaan.

Liikuntahallin korjauksiin on saatu Aluehallintoviraston päätös 100 000 euron valtionapu.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.