Kalastus ja retkeily nousevat metsästyksen rinnalle Luonto- ja erämessuilla

SOININ Luonto- ja erämessujen valmistelu jatkuu kevään ja kesän ajan. Viime keväänä ensi kertaa järjestetty tapahtuma saa jatkoa 8.-9. elokuuta.

–Noin kolmannes messupaikoista on myyty, kertoi messujärjestelyjä johtava Eetu Puntala, joka toimii kunnan Eväitä Erämaasta -hankkeen projektipäällikkönä. –Tapahtuma on yksi Soinin kesän kohokohdista, joihin kunta haluaa panostaa. Ensimmäisellä kerralla messuvieraat palauttivat noin 3 000 arvontalippua, joten vieraita oli vieläkin enemmän. Nyt tavoitteena on 4 000 kävijää.

Kun viimeksi messujen anti painottui pitkälti metsästykseen, nyt rinnalle on pyritty saamaan lähikunnista myös kalastukseen, retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen liittyviä yrityksiä ja yhdistyksiä. –Messujen toinen juontaja selviää kevään aikana. Soinilainen Tiina Väliaho toimii toisena juontajana. Myös ohjelma täydentyy pikkuhiljaa.

Messujen oheisohjelmaa on myös monipuolistettu. Messujen lisäksi lauantaina voi osallistua Paintball-turnaukseen Lintuharjulla tai kulttuurikierrokselle, jossa pääsee tutustumaan muun muassa Reijo Kivijärven ateljeehen, kirkkoon ja Puuhiin. Sunnuntaille on luvassa ainakin Kuninkaanpolku-polkujuoksutapahtuma.

–Keli on parempi kuin viime vuonna, Puntala lupaa. Ajankohta on muutenkin aiheelle otollinen. –Se on juuri ennen kyyhkynmetsästyskauden alkua. Kalastuskauttakin on jäljellä ja retkeilysyksy on alkamassa.

Messut aikovat markkinoida entistä enemmän digitaalisesti ja sähköisesti. –Teemme Jani Ojalan kanssa luontoaiheisia videoita, joita voi hyödyntää myös kuntamarkkinoinnissa.

Jaa juttu: