Koivunen karanteenissa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Syynä karanteeniin on Koivusen, hänen puolisonsa ja heidän kahden nuoremman lapsensa kanssa tehty ulkomaanmatka. Matka ei suuntautunut koronaviruksen riskialueelle. Koivunen tekee etätöitä kotoa ja on tavoitettavissa puhelimella.

Suomen valtioneuvosto suosittelee karanteenikäytäntöä samankaltaisissa tilanteissa kaikille ulkomailta Suomeen palaaville. Tartuntatautilain (1227/2016) mukaan eristykseen tai karanteeniin voi asukkaita määrätä kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri

Karanteeni on tartuntatautilain mukainen toimenpide. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten ohjeiden puhkeamista. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatko- tartunnat.

Karanteeniin tai eristykseen määrätyn henkilön pitää pysytellä kotioloissa. Kotiin ei saa kutsua vieraita eikä lähteä itse kyläilemään tuttavien luokse. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Jos altistunut alkaa oireilla, tutkitaan, onko kyse koronaviruksesta. Tutkimustulosten perusteella karanteenia laajennetaan tarpeen mukaan lähiomaisiin. Tätä ennen lähiomaiset eivät tartuta muita.

Karanteeniin asetetut henkilöt testataan, jos heille tulee oireita. Oireettomien henki- löiden testaaminen ei anna luotettavia tuloksia tartunnasta. Ulkoilla saa, kunhan ei ole lähikontaktissa toisten ihmisten kanssa. Ulkoillessa ohje on noin 2 metrin välimatka vastaantuleviin ihmisiin. Sisätiloihin, kuten kauppaan, apteekkiin, terveysasemalle, työpaikalle, päiväkotiin, kouluun, kirjastoon, ravintolaan tai yleisötapahtumiin, ei karanteenin aikana saa mennä. Vanhempi sopii etätyömahdollisuudesta työnantajansa kanssa. Jos lapsi on kotikaranteenissa, koulu antaa ohjeet opetuksen järjestämisestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.