Kauhava haluaa Lumion jatkavan tehtävässään

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN maanantaina kokoustanut kaupunginhallitus haluaa, että Markku Lumio jatkaa kaupunginjohtajana.

Lumion määräaikainen virkasuhde päättyisi tämän vuoden lopussa, mutta kaupunginhallitus esitti, että sitä jatketaan vuoden 2022 loppuun asti.

Sopimuksen jatkosta tekee päätöksen valtuusto. Se tuodaan valtuuston hyväksyttäväksi 3. helmikuuta.

LUMIO on johtanut Kauhavan kaupunkia vuoden 2014 joulukuusta lähtien. Sitä ennen hän toimi Vaasan kaupunginjohtajana.

Lumio itse on ilmoittanut olevansa halukas jatkamaan kaupunginjohtajana eläkeikäänsä, vuoden 2025 loppuun asti. Huhtikuussa 2025 pidetään kuntavaalit, ja uusi valtuusto pääsisi silloin toimikautensa alussa valitsemaan kaupunginjohtajan.

Hän oli myös ehdolla Rauman kaupunginjohtajaksi, mutta häntä ei valita siihen tehtävään. Lumio oli edennyt vielä viiden parhaan hakijan joukkoon, mutta kun Raumalla valittiin viime viikolla kaksi lopullista ehdokasta, Lumio putosi kisasta.

Hän ei ollut hakenut Rauman kaupunginjohtajan paikkaa itse, vaan häntä ehdotti työhön Mercuri Urval -niminen konsulttiyhtiö, joka kartoitti sopivia kaupunginjohtajaehdokkaita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.