Mitaliputki katkesi Kouvolassa

Janne Mäkelä oli päättyneellä kaudella yksi Vedon kantavia voimia. Hän iski pronssiotteluissa yhteensä kolme juoksua.
Vimpelin Vedon 10 vuotta kestänyt mitaliputki Superpesiksessä meni poikki lauantaina KSS Energia Areenalla, kun Kouvolan Pallonlyöjät kukisti Vedon toisessa pronssikamppailussa 1–0 (4–0, 2–2) ja vei mitalit voitoin 2–0.

Ottelun kolmostilanteet menivät tasan 12–12: ensimmäisellä jaksolla Kouvola sai hyödynnettyä 10 yrityksestään neljä iskiessään ratkaisunumerot taululle viimeisessä sisävuorossaan, toisella jaksolla se onnistui kummassakin. Kouvola piti Vetoa tiukilla koko jakson ajan. Toisen jakson alussa Janne Mäkelä kotiutti Olli Heikkalan. Toinen onnistuminen lähti Matias Rinta-ahon mailasta, tuojana Mikko Kanala.

Kouvolan pöydän takana pelin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa seisoivat alajärveläisittäin tutut herrat: Matti Iivarinen ja Janne Kivipelto sekä Vedolta ykköspalkittu Olli Heikkala. Heikkala totesi parannusta tapahtuneen edelliseen peliin, mutta Kivipellon matalat ja nopeat syötöt häiritsivät peliä. –Ulkopeli oli voittavalla tasolla, mutta tehtiin kriittisiä virheitä enemmän kuin Kouvola, mutta näissä peleissä erot ovat pieniä. Muutamalla harhaheitollakin on iso merkitys.

Joukkue lähti Heikkalan mukaan peliin hyvällä latauksella, mutta sisäpelissä ei saatu kuitenkaan ”päätä auki”. Vedon kärjessä oli tukkoista.

–Kyllä tässä mennään varmasti lakki kourassa kotia ja pannaan sitten haalarit isosti niskaan, se on se lääke, millä tästä noustaan. Urheilussa kun on pitkään huipulla, vastustaja tulee takaa aina vain nälkäisempänä ja nälkäisempänä.

Hän totesi, että pelaajat arvostavat loppupelejä, ja toivoi, että pesäpalloliitossakin arvostettaisiin niin, että niihin valittaisiin parhaat tuomarit.

Vedon kakkospalkittu oli Janne Heimonen.

IIVARISEN työ Kouvolan pelinjohtajana on todennäköisesti ohi.  Hän kiitteli yhteistyötahojaan. –Olen täällä viihtynyt ja kokenut, että on ollut hyvä työrauha ja ympärillä on oltu kovastikin hengessä mukana, mikä on mahdollistanut sen, että lähelle kärkikahinoita päästiin, vaikkei ihan sitä kirkkainta vielä saatukaan.

Hän totesi pelinjohtotehtävään satsaamisen vievän paljon aikaa ja voimavaroja. –Ajatus on sellainen, että nyt huokaistaan ja isosti kyllä mietin sitten, millä tavalla omat jutut jatkuu.

PELINJOHTAJA Markku Hylkilä oli palaamassa perheensä luo Ouluun Vimpelissä vietetyn kesän jälkeen haikein ja pettynein mielin. –Kaudesta ei jäänyt tämän lopun vuoksi kauhean hyvä fiilis, kun ei päästy Joensuu- ja Kouvola-peleissä parhaimpaamme. Taso tippui syystä tai toisesta. Peleissä oli hyviä hetkiä, mutta ratkaisevissa tilanteissa voittavat suoritukset jäivät puuttumaan.

Vaikka tällä hetkellä yksittäistä syytä pelivireen laskemiselle ei olekaan, mietintöjä jatketaan, kun on vähän levätty ja mieli virkeämpi. –Kun tässä saadaan tunteita nollattua, voi asioita työstää ja pohtia, kuinka olla jatkossa vahvempia näissä hetkissä.

Kuitenkin Hylkilä toteaa 11 joukkueen kanssa kulkemansa kuukauden olleen hienoja. –Onnistuimme monessa asiassa. Oli mahtava kesä ja hyvä tehdä hommia tässä yhteisössä. Halusimme joukkueena voittaa ja tarjota menestyksen kokemusta myös koko taustayhteisölle.

Leiritykset ja yhteinen harjoittelu käynnistyvät lokakuulla. Vedon pelikausi pyörähtää käyntiin keväällä Fuengirolassa. –Uskon, ettei isoja muutoksia kokoonpanoon ole tulossa. Pääosin pelaajilla on sopimukset ja uusia nuoria on kasvamassa joukkueeseen, hän kommentoi kokoonpanoa koskevia huhuja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vilma Metsälä (vas.), Mari Takala ja Noora Mäenpää ovat tyytyväisiä siihen, miten aktiivisesti suomalaiset laittavat paistinrasvat kiertoon.

Kinkkutemppu tulee jälleen – yhden kinkun rasvasta valmistetulla dieselillä pääsee jopa kolme kilometriä

K-market Veto osallistuu myös tänä vuonna, kahdeksatta kertaa, Kinkkutemppu-kiertotaloustempaukseen. Jouluruokien valmistuksesta syntyvät paistinrasvat voi tuoda kaupan keräyspisteeseen kierrätettäväksi 18.12.2023-7.1.2024. Kinkkutemppu kierrättää jo kahdeksatta joulua peräkkäin paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 45 tonnia rasvajätettä.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.