Vedon kultahaaveet vaihtuivat taisteluun pronssista

Mikko Kanalan kilpajuoksu pallon kanssa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Ensimmäisessä ja viimeisessä pelissä ulkopeli antoi mahdollisuuden voittoon, sisäpeli jäi tukkoon, Joensuussa oltiin huonoja ulkona, analysoi Vedon parhaana palkittu Janne Mäkelä, joka löi ottelussa kolme juoksua. –Sisäpeliin en ole tyytyväinen: ei saatu ratkaisuja.

Pettymys oli karvas, sen myönsi pelinjohtaja Markku Hylkilä. –He olivat parempia ja ansaitsivat paikan finaaliin. Se, mikä siinä eniten harmittaa, on se, ettei päästy omalle tasollemme tässä ottelusarjassa.

–Viimeiseen peliin olen tyytyväinen ulkopelin tason nostosta, nostettiin tempoa ja saatiin peliin tietty ote, kun se ensimmäisen pelin ensimmäisen jakson jälkeen se oli kadoksissa ja Joensuun reissu oli heikko.

2 830 hengen yleisö sai pesisviihdettä koko rahalla, vaikka lopputulos olisikin ison osan mielestä saanut olla toinen. Kotijoukkuetta kannustettiin ”Taistele, Vimpeli”, Joensuun fanit kakkospuolella rummuttivat tutusti ”Joma on kova”.

MAANANTAINA aamupäivällä Hylkilä totesi, ettei lauantain jälkeen ole juuri muuta miettinytkään, kuin tappiota ja siihen johtaneita syitä. –Tarkempi analysointi tehdään sitten pronssipelien jälkeen.

Vaikka Joensuussa pelattu ottelu oli joukkueelta heikko, kahdessa ottelussa ratkaisu tapahtui vasta kotareissa. Vielä lauantain pelin aikana Hylkilällä oli vahva tunne siitä, että voitto tulee ja sarja jatkuu. Kun niin ei käynytkään, oli mietittävä monta asiaa uusiksi. –Harmittaa erityisesti joukkueen, seuran ja fanien puolesta. Joukkue on tehnyt valtavan työmäärän ja ilmapiiri on ollut hyvä.

Häntä ei haittaa ottaa vastaan kritiikkiä, jota tulee, kun peli ei suju niin kuin pitäisi. –Se pitää pystyä kantamaan kuin mies. Hetkeksi saattaa tässä itseltäkin unohtua, miten hieno vuosi on ollut ja paljon onnistumisia. Elämä jatkuu ja tästä mennään eteenpäin. On varmasti asioita, joita voidaan tehdä paremmin.

Joukkueelle lähti häneltä viestiä, että on ihan eri asia lopettaa kausi mitali kaulassa kuin ilman mitalia. Kun tappio on murehdittu alta pois, keskiviikosta alkaen virittäydytään pronssipeleihin ja nautitaan kaudesta vielä vajaan kahden viikon ajan.

PRONSSIPELEISSÄ Vedolla on vastustajana Sotkamo tai Kouvola. Pelit pelataan paras kolmesta -systeemillä sunnuntaista alkaen. Ensimmäinen ottelu on Saarikentällä, toinen 14. syyskuuta vieraissa ja kolmas mahdollinen ottelu kotona 15. syyskuuta.

Toimittajan muistikirjasta

TAKANA on pian kaksi kesää pesäpalloa Saarikentällä. Laji ei ollut minulle ennalta tuttu, sen myönnän, enkä vieläkään pelin kaikkia vivahteita ja hienouksia tunne, mutta paljon olen oppinut.

Ruutuvihkostani löytyvistä kommenteista kokosin omaa analyysiani kolmesta välieräpelistä. Hienoisena ennakkosuosikkina välieriin lähtenyt Veto oli ajoittain aavemaisen tehoton, tekeminen ei ollut tarpeeksi laadukasta ja ratkaisijoista oli pulaa. Hetkittäin jopa kentälle pääseminen oli työlästä ja nollatilanteesta tehtiin sarjan aikana paljon paloja vimpeliläisten sarakkeeseen. Kovimmaksi ulkopelijoukkueeksikin arvioidun Vimpelin hapuilu ulkopelissä vaihteli pienistä informaatiokatkoista katastrofaalisiin harha-arviointeihin. Toisaalta, ne välähdykset, kun kaikki meni nappiin, antoivat osviittaa siitä, millaista joukkueen peli parhaimmillaan olisi voinut olla. 

Monia kysymyksiä jää. Joma oli pienissä jutuissa parempi. Oltiinko siellä valmistauduttu paremmin, analysoitu kaikkien pelaajien kaikki ratkaisut ja huomioitu ne valmistautumisessa? Todennäköisesti Juhani Lehtisalo oli joukkoineen tehnyt juuri näin.

Omaa potentiaalia ei saatu hyödynnettyä, mutta miksi? Pudotuspelikunto ei ainakaan joukkueena ollut paras mahdollinen. Olisiko pelaajia voinut kierrättää enemmän runkosarjan aikana ja antaa huilia etenkin kokeneemmille pelaajille? Olisiko Perttu Ruuskaa voinut peluuttaa välierissä enemmän, hänen tehonsa ja tulivoimansa kun tunnetaan jo kaikissa joukkueissa?

Kysymyksiin ei ehkä saada koskaan täsmällisiä vastauksia. Varmaa on, että keskustelu lainehtii kuumana loppukauden niin Vedon kuin muidenkin joukkueiden kannattajien keskuudessa. Vetolaiset toivovat ja uskovat, että opiksi otettavaa on. Kultaa lähdetään hakemaan ensi kaudella entistä tarmokkaammin ja valmistautuneempana. Sitä ennen otetaan pronssia.

P.S. Kaikki kommentin huomiot ja mielipiteet ovat kirjoittajan henkilökohtaisia ajatuksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.