Oli asia mikä hyvänsä, Ohjaamoon voi tulla

Oskari Viitakangas on toiminut Alajärven ja Vimpelin ohjaamon koordinaattorina toukokuusta alkaen.

Julkaistu:

Aihe:

–Kynnystä pyritään madaltamaan. Oli asia sitten mikä hyvänsä, Ohjaamoon voi tulla. Vaikka sanomaan vain heippa tai terve.

Viitakangas kokee, että moni nuori ei vielä ymmärrä, mitä Ohjaamo on ja miten se toimii, vaikka sen tarjoamat palvelut ovat jo jonkin verran tiedossa. Ohjaamossa pyritään siihen, että oli nuoren asia mikä tahansa, häntä ei pompotella paikasta toiseen, vaan tarvittavat asiantuntijat ja tieto tuodaan paikalle. –Esimerkiksi eräälle bändiharrastajalle etsittiin yhdessä TE-toimiston edustajan kanssa yhteystietoja, joiden avulla hän pääsisi harrastuksessaan eteenpäin.

Ohjaamoon hakeutuneet ovat olleet pääasiassa jatkokoulutusmahdollisuuksia ja työpaikkoja etsiviä. Ammatinvalintapsykologi on ollut erityisen haluttu palvelu, ja tarjolla olleet ajat on käytetty tarkkaan. Tämä asiantuntija on ollut paikalla kerran kuussa.

OHJAAMON tila Kirkkotiellä on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 12–16. Vimpelin kunnantalolta on mahdollisuus ottaa etäyhteys Ohjaamoon tuona aikana. Ohjaamon tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluissa ovat mukana lisäksi muun muassa Etsivä nuorisotyö, Kela sekä terveys- ja sosiaalipalvelut. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille.

–Tiedotamme facebookissa ja Instagramissa toiminnastamme, yhteistyössä olevien toimijoiden ajankohtaisista asioista kuten koulutuksista. Esimerkiksi hygieniapassikoulutus on tulossa syyskuussa.

Syyslomaviikolla Ohjaamossa on avoimien ovien päivä, jossa on ohjelmaa yleisölle, yhteistyötahoille sekä nuorille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.