Kohtaamispaikka Pähkinä tuo lapsiperheiden palvelut lähelle Alajärvellä

Perhekeskuksen kokoontumispaikka Pähkinän avoimissa ovissa ihasteltiin uusittuja tiloja. Pressan kattien ilmapallotaikuria viihdytti väkeä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tuutikin päiväkodin lapsiryhmä on siirtynyt tiloista Mäntymäen päiväkotiin, jolloin perhetupa lapsiparkkeineen, pikkueskareineen ja perhekahviloineen on saanut paremmat tilat. Toinen pää talosta on nyt kohtaamispaikka, kertoo perhekeskuskoordinaattori Sirpa Pollari. –Ihmeelliset vuodet -ryhmät siirtyvät Alvar Aallon tien perhekeskuksesta tänne. Päiväaikaan täällä voidaan pitää esimerkiksi neuvolan vastaanottoa, jolloin useamman alle kouluikäisen kanssa neuvolaan tuleva voi jättää muut lapset hetkeksi toiseen päähän taloa. Lisäksi täällä on neuvotteluhuone sekä toimistotilaa. Työskentelen jatkossa itse täällä usein iltapäivisin, aamupäivät toimin koulukuraattorina. Aamupäivään tänne saadaan paikalle ammatti-ihmisiä, kuten sosiaaliohjaajaa ja perhehoitajaa. Pyritään siihen, että mahdollisimman usein olisi joku asiantuntija tavattavissa.

Muutokset ovat LaPe-hankkeen satoa. –Kaupunki satsaa ennaltaehkäisyyn. Halutaan antaa apua nopeasti ja joustavasti, ja kynnys kysyä asioista madaltuu.

Kohtaamispaikka jalkauttaa varsinaisen perhekeskuksen toiminnan: lapsiperheiden tarvitsemia palveluita halutaan tuoda lähemmäksi perheitä.

–Kaupungin eri toimijat tulevat tänne: Täällä käy kirjastoauto ja kirjastosta tullaan pitämään satutunteja, iltapäivisin järjestetään kansalaisopiston satuteatterikerhoa, vapaa-aikatoimen pelikerhoa sekä monitoimikerhoa, jossa ovat mukana myös seurakunnat, 4H, SPR ja MLL. Sivistys-, sosiaali-, terveys- ja liikuntapalveluiden kanssa tehdään yhteistyötä, esimerkiksi hammashoitaja voi tulla tänne jakamaan tietoa. Täällä on hyvä pöhinä päällä, paljon touhua ja toimintaa.

Kohtaamispaikan tiloja voidaan hyödyntää myös tuettujen ja valvottujen tapaamisten järjestämisessä.

PÄHKINÄN toimintaa hienosäädetään parhaillaan. Hoitoaikaa on rajattu 20 tuntiin per lapsi viikossa. Parkkiaikaa on pidennetty ja se on nykyisin kello 8–16. –Iltaparkki torstaille ja lauantaiparkki ovat myös alkamassa. Parkkia hyödyntää kuussa noin 70 lasta ja aamupalatreffeille saattaa kokoontua samana aamupäivänä jopa 50 kävijää.

Perhetyön väki on muutoksista innoissaan.

–Olisipa ollut tällaista jo silloin, kun omat lapset olivat pieniä, Pollari toteaa. –Otamme ideoita vastaan, mitä kaikkea täällä voisi vielä järjestää. Vauvojen värikylpyä on ehdotettu, samoin parturipäivää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.