Vimpeli osallistuu maakunnallisen soten selvitystyöhön

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANVALTUUSTO päätti, että Vimpeli lähtee mukaan maakunnallisen soten valmisteluun. Etelä-Pohjanmaan kunnat ovat kaavailleet kuntajohtoista sote-ratkaisua, joka sisältäisi perusterveydenhoidon, erikoissairaanhoidon sekä pelastuspalvelun. Vimpelistä työryhmän kokouksiin ovat osallistuneet kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat sekä kunnanjohtaja. kunnanjohtaja Sami Gustafsson totesi, että lakisääteistä ohjausta odotellessa suunnitelmaa voidaan viedä eteenpäin vapaaehtoisesti.

Kunnilta on kysytty alustavaa mukanaoloa, minkä jälkeen Seinäjoki käsittelee ensin muutetun sopimuksen kaupunginvaltuustossaan ja lähettää sopimuksen muille kunnille hyväksyttäväksi. Sopimus tulee Vimpelin valtuustoon uudelleen 16. syyskuuta.

Selvitystyö pyritään saamaan valmiiksi tammikuussa, jolloin selviävät tulevan mallin organisaatiorakenne ja kulut kunnille. –Suunnitelmalla pyritään saamaan lisää hartioita erikoissairaanhoidolle, jonka kulut Vimpelin osalta ovat kasvaneet 14 prosenttia viime vuodesta, Gustafsson sanoi. Anne Niemi (kesk.) totesi, että kuntajohtoinen suunnitelma ilman erikoissairaanhoidon osaajien mukana oloa on erikoista. –Toivon, ettei aiempi valmistelutyö, jota perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon ammattilaiset ovat tehneet, mene hukkaan, vaan otetaan tähän pohjaksi.

Martti Lassila (Haloo) kehotti työryhmässä olevia olemaan tarkkana kunnalle koituvien kustannuslisäysten kanssa. Hän myös peräänkuulutti yhteistyötä maakunnan reuna-alueiden muiden kuntien kanssa palveluiden takaamiseksi. –Maakunta vie meiltä kaiken, jos ei pidetä lujaa kiinni.

MATTI Latvalalle myönnettiin ero sivistystoimen tilaajalautakunnan jäsenyydestä. Hänen tilalleen valittiin Veijo Jukkala.

Mainos

Valtuusto keskusteli kosteusvahinkoasioista. Gustafsson painotti pitkäjänteisen suunnittelun ja toiminnan merkitystä. Kiinteistöstrategia on työn alla. Tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoi, että Lakaniemen ja Rantakylän osalta tehdään kuntokartoitukset sekä kustannuslaskelmat remonteista. Hanna Kangas (Haloo) kysyi, olisiko Toimelan allasosastoa mahdollista käyttää jatkossakin, vaikka päiväkoti muuttaa tiloihin lokakuun alusta. –Ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset tarvitsevat sitä oikeasti toimintakyvyn yllä pitämiseen.

Monet valtuutetut toivoivat, että niillä käytävillä voisivat kohdata kunnan vanhimmat ja nuorimmat asukkaat.

Matti Latvala kertoi, että syyskuun aikana valtuutetuille järjestetään kierros kunnan toimitiloissa. –Sen jälkeen tiedetään, mistä puhutaan ja päätetään.

Gustafsson tiedotti lopuksi ajankohtaisista asioista. Kunnassa käynnistetään kolmannen sektorin tapaamiset, joihin kutsutaan kylien, yhdistysten ja kunnan edustajat. Suunnitelmissa on muun muassa airnb-koulutusta majoituspaikkojen saamiseksi kylille, sekä Aisaparin mukanaolo ulkopuolisen rahoituksen saamiseksi kehityshankkeisiin.

Vimpeli osallistuu kahteen kansainvälistymishankkeeseen. Kiinasta haetaan investointeja kuntaan ja Lappajärven kanssa viedään seutukunnan yrityksiä Tokioon 2020. Suunnitteilla olevan tekojääradan toivotaan löytävän seuratoimijan ottamaan vastuu rakentamisesta ja ylläpidosta. –Elyltä on mahdollista saada silloin jopa 75 prosenttia rahoituksesta ja loppuosa toteuttaa talkootyönä, Gustafsson selvitti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.