Välierät: on aika nauttia

Veto otti Kiteestä puolivälierävoiton suoraan 3–0. Pelit kovenevat, ja jatkossa on näytettävä parasta osaamista, kun jäljellä on enää neljä kovinta joukkuetta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VEDON pelinjohtaja Markku Hylkilä odottaa Joensuuta vastaan pelattavasta välieräsarjasta tasaista. Viime syksynä vastaava sarja kääntyi Joensuulle, joka pelasi loppukauden vahvalla tasolla kultaan asti. Nyt Veto lähtee hakemaan voittoa sillä, että omasta pelistä saadaan mahdollisimman paljon irti. –Keskitymme omassa tekemisessä pelaamaan tilanteen kerrallaan. Ei se voittaminen ihmeitä vaadi, mutta onnistumisia pitää tulla, etenkin sisäpelissä.

Vastustajan pelaamista käydään läpi ja arvioidaan, millaisia ratkaisuja mihinkin tilanteeseen on tulossa, mutta liikaa ei mietitä, vaan keskitytään ennemmin nauttimaan pelaamisesta ja annetaan osaamisen tulla myös selkäytimestä. Joukkue ja pelinjohto ovat toimineet yhdessä jo yli 300 päivää. Tiiviin tekemisen ja pitkän kauden jälkeen on jo luottoa molemmin puolin.

Peleihin lähdetään parhaista mahdollisista lähtökohdista, kun Olli Heikkala palaa kokoonpanoon. –Ville Takala ja Timo Hanhisalo, jotka ovat pelanneet erinomaisesti, ovat myös valmiina hyppäämään kehiin, jos tarve tulee. Tässä vaiheessa rasitustaso on korkea etenkin etenijöillä.

JOENSUU on huippujoukkue, joka pelaa lähes samalla kokoonpanolla kuin viime syksynä. Sen tekeminen on parantunut kauden edetessä. Luvassa on vastustajalta laadukasta sisä- ja ulkopeliä; joka tontilta löytyy huippumiehiä. –Juoksuvoimaa meillä on ehkä enemmän, mutta vaihtolyöjissä molemmilta löytyy, samoin kotiuttajamörssäreiden Niemi-Rautiainen sekä Mäkelä-Ruuska onnistumista voi vertailla.

–Ulkopelissä, takatilanteessa Joensuun pelaajat vaihtavat kuviota vielä jopa kesken syötön, minkä onnistuminen suhteessa omiin kotiuttajiin jää nähtäväksi, vinkkaa Hylkilä yleisölle seurattavaksi vielä yhtä mielenkiintoista taisteluparia.

HYLKILÄ haluaa hyödyntää ansaittua kotikenttäetua ja 13. pelaajaa eli yleisöä. –Saarikentällä katsomon pauhu tulee poikkeuksellisen voimakkaasti kotipesään, ja vaikeuttaa vastustajan sisäpelin pelaamista oleellisesti. Tästä on omakohtaisia kokemuksia riittävästi, kun pelasin vieraspaidassa Saarikentällä. Esimerkiksi väärien syöttöjen kuuleminen on mahdotonta, ja sitä kautta sisäpeli sakkaa vastustajalla hyvinkin paljon.

Torstain otteluun Kerubi Stadionille Hylkilä toivoo niin ikään runsasta ja äänekästä kannattajajoukkoa, joka volyymillä antaa voimaa omille ja häiritsee vastustajan sisäpeliä. Sarja voi olla jatkolla jo lauantaina 31. elokuuta kello 16 Saarikentällä. Tarvittaessa pelataan Joensuussa maanantaina 2.syyskuuta kello 17 ja Saarikentällä keskiviikkona 4.syyskuuta kello 16.30.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.