Lukijan mielipideartikkeli:

Terveisiä puolustusministeri Kaikkoselle

Kun te nyt olette hankkimassa niitä uusia hävittäjiä, niin kannattaisikohan miettiä asiaa hieman vieläkin laajemmin. Ottaen huomioon Trumpin täysin arvaamattoman ja ailahtelevan mielenlaadun, niin eiköhän olisi järkevää ajatella jotakin muita kuin amerikkalaisia koneita. Ei sieltä saada mitään vastaostoja ja hintakin on kallein.

Ostakaa ruotsalaisia koneita. Saamme varmasti hyvillä sopimuksilla vastakauppoja ja alihankintaa ja huoltokin olisi lähellä, eikä olisi yhden presidentin ailahtelujen armoilla. Eivät ne nyt niin suuresti ole heikompia kuin jenkkienkään koneet, että sillä olisi mitään merkitystä, kun vastassa on kuitenkin satamäärin enemmän vihollisia. Mitä se silloin auttaa, kun ohjukset tuhoavat ne kymmenessä minuutissa kentälle.

Sitä silmällä pitäen kannattaisi vielä sopia, että ne sijoitetaan Ruotsin puolelle jonnekin Uumajaan, jonne tekisimme oman kentän. Siellä ne olisivat turvassa ja pääsevät äkkiä hätiin, kun eihän kukaan uskalla häiritä puolueetonta Ruotsia.

Toinen seikka on, että miksi puolustusvoimat ajavat ulkomaalaisilla kuorma-autoilla ja muilla vehkeillä? Muka EU-määräykset vaativat. Katsokaa vähän Ranskan, Saksan tai Englannin armeijoita. Kaikilla on kotimaiset lentokoneet ja muut sotakoneet. Ei varmasti ole kilpailutettu. Kyllä ne aina kiertotien keksivät. Miksei meillä tehdä samoin? Hankitaan kaikki varusteet jalkaräteistä lähtien kotimarkkinoilta. Edistettäisiin huoltovarmuutta, kansantaloutta, kotimaista teollisuutta ja vaihtotasetta.

Huvittavaa on myös, että etenkin vihervasemmisto alkaa hirveän metelin, jos jostakin sotatantereelta löytyy yksikin suomalainen ase, vaikka vain metsästyskivääri. Puolueettomat ruotsalaiset, jotka ovat aina olleet varsinaisia kansainvälisesti tunnustettuja rauhanpuolustajia, ovat aseistaneet kaikkia maailman valtioita vuosisadat. Ei ole sotatannerta maailmassa, jossa sadat kuuluisat ruotsalaiset Bofors-tykit eivät olisi kylväneet kuolemaa. Samoin muut koneet ja asejärjestelmät.

Vanha vänrikki

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.