Uusikylän koulun tilannetta pohditaan vielä

Uusikylän koulu on tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tällä hetkellä Uusikylän koulun oppilaat, joita on 29, käyvät koulua Paalijärvellä Uusikylän koulun tiloissa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi.

Aiemmin sivistyslautakunnassa sivistystoimenjohtajan tekemä esitys koulun lopettamisesta äänestettiin nurin äänin 3–3 puheenjohtajan äänen ratkaistessa päätöksen sen esityksen taakse, että koulu korjattaisiin käyttökuntoon. Kyläyhdistys tarjoaa remontointiin työpanostaan noin 40 000 euron arvosta. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen esitti hallitukselle koulun lopettamista perustellen päätösesitystään koulun oppilasennusteella, joka on alle 30 oppilasta, koulun korjauksen arvioiduilla 125 600 euron kustannuksilla sekä mahdollisella epävarmuudella siitä, ettei tiloissa korjauksenkaan jälkeen ilmenisi sisäilmaongelmia.

VIESTINTÄÄ varten tehdään lisämäärärahaesitys valtuustolle: Viestintään oli budjetoitu 30 000 euroa vuodelle 2019. Vuoden aikana on ilmennyt useita kaupungin viestinnän osalta kehitettäviä kohteita. Kaupungin liikunta-Aalto 2020 -kampanjassa pyritään saamaan aikaan liikuntailmiö. Siinä tehdään yhteistyötä liikuntaan ja hyvinvointiin erikoistuneen Elixir TV-tuotannon kanssa. Elixirin avulla hankkeelle saadaan näkyvyyttä, yhteistyötahoja sekä aineistoa. Rahoitusta varsinaiseen hankkeeseen haetaan Aisaparilta.  Elixir-yhteistyöstä tulee tehdä päätös ennen hankkeen käynnistymistä, koska osa tv/some-kuvauksista suoritettaisiin jo syyskuun aikana. Kustannus on 6 500 euroa.

Kotisivujen päivittämiseen varataan 3 500 euroa. Kotisivuista on tullut paljon palautetta kuntalaisilta ja niiden päivittämisestä on tehty myös valtuustoaloite. Tarkoitus on muokata sivuja perustavanlaatuisesti   Järvinet Oy:n toimesta.  

Mainos

Kaupunkimainontaa tehdään myös tienvarsikylteillä, jotka on tarkoitus saada paikoilleen ensi keväänä. Niiden suunnitteluun varataan 3 000 euroa.

KAUPUNKI möi huutokaupat.com-sivustolla Lehtimäen kirkonkylän vanha koulun sekä lääkärintalon tontteineen. Korkein koulusta oli 6 300 ja lääkärintalosta 6 000 euroa. Kuisma Kujala (kesk.) esitti, että lääkärintalosta tehty tarjous hylätään ja kiinteistön myyntiä jatketaan laittamalla se myyntiin kiinteistövälittäjälle.  Esitys hylättiin kannattamattomana. Kujala ilmoitti jättävänsä eriävän mielipiteensä päätökseen.

Kaupunki möi huutokaupalla myös Ilomäki- ja Ahonkulma-tilat, joista sai 650 ja 2 250 euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.