Turvallinen koulutie

Lapsi ylittää kadun suojatietä pitkin Kuva: Nina Mönkkönen / Liikenneturva
Koulut alkavat taas joten teille ja kaduille ilmestyy erikokoisia ja -ikäisiä koululaisia. Autoilijoiden kannattaa muistaa, että lapset liikkuvat siellä jossain, vaikka ne eivät aina näy. Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikennettä erityisesti koulujen läheisyydessä lähiviikkoina.

Muutama tärkeä asia koululaisten vanhemmille:

  • Tutustukaa koululaisen koulutiehen etukäteen. Liikkukaa niillä kulkuneuvoilla, joilla koululainen tulee liikkumaan; kävellen, pyöräillen, linja-autolla jne.
  • Välttäkää turhaa autolla ajamista koulujen läheisyydessä, mitä vähemmän autoja koulun pihassa liikkuu, sen turvallisempaa on lasten liikkua siellä.
  • Panostakaa näkyvyyteen, kirkkaan väriset vaatteet fiksuilla heijastimilla näkyvät moninkertaisesti paremmin kuin tummat vaatteet ilman heijastimia.

Muutama tärkeä asia muille tielläliikkujille:

  • Hiljentäkää vauhtia missä ikinä liikutte, varsinkin koulujen läheisyydessä tai, jos liikenteessä on lapsia
  • Keskittykää liikenteeseen, ei elektronisiin laitteisiin.
  • Siirtykää liikenteessä “minä ensin” -ajattelusta “kaikki yhdessä turvallisesti” -ajatteluun

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.