Kalevan kisoista mitalisadetta Järviseudulle

Toni Kuusela kiskaisi viimeisellä heitollaan pronssin arvoisen heiton Kalevan kisoissa. Kuvat: Jouko Behm

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärveläinen kymmenottelija Elmo Savola otti kultaa tuloksella 7 666. Hänen tavoitteensa oli alun perin 7 850 pistettä, ensi vuoden EM-kisaraja, mutta se karkasi kylmän kelin hankaloittaessa kisaamista sekä korkeus- ja seiväshypyn odotettua vaisumpiin tuloksiin.

Myös Tarmo Savola oli ilmoittautunut kisaan, mutta joutui jättämään sen kesken jo alussa.

Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki juoksi pronssille 10 000 metrin kilpailussa. 22-vuotias Ihamäki juoksi ajan 30.27,74. Aika on hänen uusi ennätyksensä, parannusta tuli yli 14 sekuntia.  Ankkureiden edellinen mitali Kalevan kisoista on Ville Rajalan 110 metrin aitojen pronssi vuodelta 2016. 5 000 metrin kisassa Ihamäki oli 13. ajalla 15,19.41.

Keihäskisan finaalissa Kuortaneen Kuntoa edustava vimpeliläissyntyinen Toni Kuusela kiskaisi pronssille oikeuttaneen kaaren, 79,53 ja Ankkureiden Sami Peltomäki sijoittui neljänneksi 78,92 kantaneella heitollaan, joka on hänen kauden parhaansa. Molemmat olivat mitaleilla Antti Ruuskasen jälkeen ennen viimeistä heittoa, jolla kisan voittaja, Lassi Etelätalo, ratkaisi mitaleiden kohtalon.

Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola kisasi seipään finaalissa, jossa parhaaksi tulokseksi jäi 501:n ylitys. Hänen sijoituksensa oli viides. Paavolan kauden paras on 525. Hän ei ollut tyytyväinen tulokseensa. –Hyppy vaihteli aika paljon kisan aikana, ja tuntuu, että kilpailu loppui omalta osaltani ennen kuin se kerkisi kunnolla alkamaankaan.

Paavola aikoo osallistua Espoon Motonet GP:hen 18. elokuuta ja kuun lopulla alle 22-vuotiaiden SM-kisoihin. –Kesän tavoitteena on parantaa vielä omaa ennätystä. Kesän tulokset eivät mielestäni vastaa ihan sitä, mitä korkeuksia pitäisi pystyä hyppäämään.

LEHTIMÄEN Jyskettä edustava keihäänheittäjä Janette Lepistö heitti finaaliin tuloksella 52,56. Hänen tuloksensa oli karsinnan toiseksi paras. Loppukilpailussa tekeminen meni yliyrittämiseksi. –En saanut rentoutettua heittoja. Se on nyt ollut koko kesän ongelmana, kertoi pettynyt Lepistö. –Tähän kesään ja näihin kisoihin panostin niin paljon, mutta tällaistä tämä urheilu on.

Soinin Sisun Jelena Jaakkola jäi keihään karsinnassa tulokseen 45,95 ja karsiutui.

MOUKARIMIES Juhana Karjanlahti ei ihan päässyt kauden parhaaseensa. Hän heitti 57,04 sijoittuen sijalle 16 19 kilpailijan joukossa. Hänen kauden parhaansa on 57,45.

LaVen Selma Saarinen jäi oman karsintaryhmänsä yhdeksänneksi tuloksella 3,67. Hänellä oli ongelmia hypyissä: vain yksi hypyistä mitattiin. Myöskään kolmiloikassa Saarinen ei päässyt parantamaan kauden parastaan. Hänen parhaakseen jäi tulos 11,87 ja hän jäi loppukilpailun ulkopuolelle. –Askelmerkkien kanssa oli ongelmia. Suunnitelmissa on keskittyä pari viikkoa pelkkään harjoitteluun, jonka jälkeen kisataan muutama kilpailu ennen 19/22-vuotiaiden SM-kisoja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.