Suninsalmi soi kasvatti jälleen suosiotaan

Suninsalmi soi käynnistyi Pan Enginen esiintymisellä. Kokoonpano oli mukana tapahtumassa jo viime vuonna, ja halusi ehdottomasti tulla uudelleen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Tämä on Rannankylän suurin festivaali, Jokiaho myhäili. –Väkimäärä on kasvanut vuosi vuodelta ja ohjelmistoa on laidasta laitaan. Pystymme pitämään tämän ilmaistapahtumana, kun kaikki tehdään vapaaehtoistyönä. Esiintyjätkin tulevat ruokapalkalla. Tulijoita on siitä huolimatta riittänyt, jo kevättalvella jouduimme sanomaan esiintyjille ”ei-oota”. Moni haluaa tulla uudelleen.

Tapahtuman eteen tehtävä työ maksaa itsensä takaisin, kun ilta spiikataan avatuksi ja väkeä saapuu pikkuhiljaa koko ajan lisää paikalle, kuvaili itsekin välillä lavalle soittimen kanssa hyppäävä Jokiaho. –On mahtavaa, että tällainen on nykyaikana mahdollista – sitä ei voi mitata rahassa.

–Ihmisten viihdyttäminen motivoi. Kun on tällainen harrastelijasoittaja, pitää itse järjestää tapahtuma, että pääsee esiintymään, Rutger Beat Housebandissä rumpuja soittanut Ojala velmuili.

Alkuillasta tapahtumassa liikkeellä on yleensä lapsiperheitä ja ikäihmisiä. Ilta on pitkä ja porukka vaihtuu koko ajan. On mukavan rento fiilis, kuvailivat miehet. Illan käynnisti kevein sävelmin Pan Engine, ja Lehtimäen Pelimannit jatkoivat Mauno Lampimäen johdolla.

–Tämä on ensiesiintymiseni livenä, totesi ähtäriläinen Erkki Hautoniemi, yksi illan solisteista, jolla on takana pitkä taival karaokelaulajana. Myös hänen Sonja-tyttärensä musisoi useassa eri kokoonpanossa.

–Tämä on mukava tapahtuma hienolla paikalla ja saanut suuren suosion, viime vuonna oli 400 kävijää. Suomalainen iskelmä on lähellä sydäntäni, laajalla skaalalla Topi Sorsakoskesta Tuure Kilpeläiseen. Siitä välistä löytyy myös illan ohjelmistoni.

TAPAHTUMA keräsi väkeä lähipitäjien lisäksi kauempaakin. Arja ja Juha Koskinen olivat lähteneet liikkeelle Jalasjärven Koskuelta.

–Yhden kerran tämä tapahtuma on jäänyt väliin, muisteli Arja Koskinen. –Tämä on tosi hyvä tapahtuma, ja yksi syy tulla tänne on kuulla veljensä soittavan rumpuja, hän totesi viitaten Pertti Ojalaan.

Koskiset odottivat erityisesti Ojalan bändiä, mutta mielenkiinnolla myös tapahtumassa soittavia uusia kokoonpanoja. Arja Koskinen tunnustautui bluesin ja lattareiden ystäväksi, Juha Koskinen kertoi olevansa musiikin suhteen kaikkiruokainen.

Suninsalmelle tulossa airbnb-majoitusta

RANNANKYLÄLLÄ on aktiivista kylätoimintaa. Loppukesän aikana Suninsalmessa järjestetään vielä beach volley -turnaus 17., lasten puuhapäivä 25. ja venetsialaiset 31.elokuuta, kertoi kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Henri Ojala.

–Pidimme puuhapäivän ensimmäistä kertaa viime kesänä, ja se sai paljon kiitosta. Ohjelmaa ja näkemistä on silloin myös aikuisille.

Kylätiloihin, joissa toimii myös Suninsalmen suosittu kahvila, on suunnitteilla airbnb-majoitusta. –Kylän facebook-sivulle tulee siitä tietoa, kun toiminta käynnistyy. Täällä on paljon aktiviteetteja, joten matkailijat varmasti viihtyvät Rannankylällä.

Suninsalmessa on mattojenpesupaikka, venepaikkoja, minigolfrata, lasten puuhapaikka, rantalentis-kenttä, uimaranta ja vuokrattava sauna. Se on suosittu retkikohde etenkin aurinkoisina päivinä. Ähtärinjärvi on alueen suurimpana vesistönä tärkeä vetovoimatekijä. Kesämökit tuovat kylään väkeä, samoin kalastus-, soutu-, melonta-, purjehdus ja surffausmahdollisuus järvellä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.