Pieniä askelia ihmisille, mutta ne tekevät suuria kansanterveydelle

Kaisa Alanen, Mervi Niemi-Huhdanpää, Heikki Salmela, Sami Gustafsson ja Maija Kultavuori leikkaamassa nauhaa kuntoportaiden avajaisissa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Portaat ovat kunnanjohtaja Sami Gustafssonin mukaan osoitus kunnan yhteisöllisyydestä. Hän myönsi, että kun tuoreena kunnanjohtajana kuunteli Heikki Salmelan esitystä Lakikselle talkoilla rakennettavista kuntoportaista, hän pohti, oltiinko haukkaamassa liian isoa palaa: –Rupesin miettimään, kuinka pitkät portaat ovat ja paljonko tarvitaan talkoovoimaa. Kysyin Heikiltä, saadaanko ihan oikeasti näitä ihmisiä lähtemään tähän hankkeeseen. Heikki lupasi, että varmasti heitä löytyy.

Gustafsson totesi, että portaat ovat kansanterveyden kannalta iso juttu, koska ne innostavat nuorempia ja vanhempia vimpeliläisiä liikkumaan, ja lisäävät alueen vetovoimaa.  Hän kiitteli Heikki Salmelaa, joka laittoi hankkeen alulle, sekä talkoisiin osallistuneita.

–Alakoulussa opetettiin, että avaruudesta voi nähdä kiinan muurin. Se ei pidä paikkaansa, koska Kiinan muuri on liian pieni. Mutta hyvät naiset ja herrat, voin taata, että nämä portaat näkyvät avaruudesta asti, hän veisteli.

Avaruuteen viittasi puheenvuorossaan myös Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää. –Voisi sanoa, että nämä ovat pieniä askelia ihmisille, mutta suuria, mitä tekevätkään Vimpelin kunnalle ja koko ihmiskunnalle, toivottavasti lisäävät pokaaleita sinne Vimpelin Vedon ja muidenkin urheiluseurojen kaappeihin, lisäävät hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä Vimpelissä, hän totesi palaten 50 vuoden takaisiin tapahtumiin, ja nosti lopuksi hattuaan kaikille kuntoportaiden tekijöille.

Muutama kuntoilija testasi kuntoaan Juho Savolan näytettyä mallia portaiden nousemisessa ja tehtyä pohja-ajan. –Etenkin loppuosa portaita vaatii maksimin sekä hapenotolta että lihaksistolta, tuumasi Savola.

Nopeimmin rinteen nousi Atro Anttila, aikaan 1.51.

Avajaisiin osallistunut Leena Lahtinen kertoi käyneensä kokeilemassa portaita kertaalleen.

–Kevyellä juoksulla ylös ja alas. Tasainen vaihe keskellä portaita kevensi kuormitusta. Alaspäin tullessa portaita oli hieman vaikea hahmottaa, ja piti olla tarkkana.

Hän piti portaita positiivisena juttuna kaikin puolin. –Mahtavaa talkoohenkeä, tällainen hanke vaatii yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä, hän kehui portaiden rakentamisessa mukana olleita. –Talkoot oli hyvin organisoitu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.