Lakikselle Karstulan Lomakouheron tanssilava

Tälle metsäpalstalle on määrä sijoittaa Kouheron tanssilava. Lakiksen Välilasku-ravintola jää kuvassa kuvaajan taakse oikealle. Kuvassa Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti -kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela, Hannu Särkinen sekä Lakis Oy:n pääomistaja Jouni Niemelä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KOUHERON tanssilava saadaan Vimpeliin lahjoituksena. Lahjoituksen tekijä on Lomakouheron konkurssipesän ostanut äänekoskelainen yrittäjä Timo Hokkanen, joka ehdotti vimpeliläiselle ystävälleen Hannu Särkiselle, että lavalle voisi keksiä Vimpelissä jotain käyttöä. 

Särkisen lisäksi ideasta innostui myös Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti -kyläseura. Kyläseuralla on viime aikoina ollut Lakeaharjulla myös muita hankkeita, kuten näkötorni, jonka perustukset ovat valmiit sekä kuntoportaat, joiden avajaiset ovat tulevana perjantaina 26. heinäkuuta.

TANSSILAVAN rakennuslupahakemus on parhaillaan odottamassa hyväksyntää. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 200 000 euroa. Seuraavaksi hankkeelle haetaan loppukesästä rahoitusta ELY-keskukselta, joka voi rahoittaa hankkeen kustannuksista korkeintaan 75 prosenttia. Päätös ELY-keskukselta saadaan syksyn aikana, arviolta noin 2-3 kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä. Hankkeen rahoitukseen osallistuu omalla osuudellaan lisäksi Vimpelin kunta sekä mahdollisesti myös yrittäjiä.

 –Olen ollut jo yhteydessä yrittäjiin Vimpelissä ja vastaanotto on ollut positiivista, Särkinen kertoo.

Perustukset yritetään saada kuntoon jo tänä syksynä. Suunnitelmissa on, että tanssilavan pitäisi olla Vimpelissä koottuna ja käyttövalmiina hieman yli vuoden päästä, eli syksyllä 2020. Kylätalon nimellä toimivaa rakennusta voisi jatkossa vuokrata yleisiin tilaisuuksiin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi hääpaikkana, näytelmäpiirien kokoontumispaikkana, bänditilana, paikkana messuille, musiikkiharjoituksille ja tansseille. 

 –Aikataulu ei ole vielä tarkka, mutta se on varmaa, että rakennukset Vimpeliin tulevat, Särkinen vahvistaa.

–Tarkoituksena on, että tämä palvelisi koko Järviseutua, kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela toteaa.

Lomakouheron historiaa

LOMAKOUHERON toiminta alkoi vuonna 1981, kun sen osti kestävyysjuoksijana tunnettu Martti Vainio yhdessä vaimonsa Pirjon kanssa. Vuonna 1992 avattiin Kouheroon tanssisali Martinhovi, joka oli lähtölaukaus Lomakouheron menestykselle. Vainiot myivät yrityksen eteenpäin vuonna 1999.  Konkurssiin Lomakouhero meni vuonna 2008 ja paikka on ollut siitä lähtien vailla järjestettyä toimintaa. Konkurssipesän osti äänekoskelainen yrittäjä Timo Hokkanen, joka nyt lahjoittaa tanssilavan oheisrakennuksineen Vimpeliin. 

Tanssilava on hirsinen, kahdeksankulmainen katollinen ”mutterirakennus”, jonka pinta-ala on noin 440 neliömetriä. Lavaan kuuluu myös 80 neliömetrin yläkerta, jossa on perinteisesti ollut baari. Baarikerroksessa on myös ulkoterassi. Huoltorakennuksessa sijaitsevat puolestaan suihkut, vessat ja grilli. 

LOMAKOUHEROON kuuluu Vimpeliin tuotavien rakennusten lisäksi myös muita rakennuksia ja lisäsiipiä. Kaikki niiden irtaimisto, lukuun ottamatta Vimpeliin siirrettävien rakennusten irtaimistoja, huutokaupataan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.