Moottoripyörät valtasivat Rantamajan

Julkaistu:

Aihe:

PIETARSAAREN seudun vanhojen moottoripyörien harrastajat järjestivät kokoontumisen Kortesjärven Saarijärvellä Rantamajalla maanantaina 15.7. Tapahtuma oli osa vuoden 2019 ajokauden maanantaiajoja. Yhdistyksen kotipaikkakunta on Pedersöre ja ajoretken lähtö oli tapahtunut Maria Malmin pysäköintialueelta Pietarsaaresta.

Nostalogiknuttarna ry nimellä toimiva yhdistys järjestää aktiivisesti ajoja ja tapaamisia vanhoille moottoripyörille sekä niiden omistajille niin suomen- kuin myös ruotsinkielisellä alueella. Yhdistyksen toimikunnassa tiiviisti mukana olevan Kortesjärven Kukkolan kylässä asustavan Kalevi Mäkitalon mukaan kerhon toiminta on ollut vireää ja jäsenmäärät pysyneet korkealla vuodesta toiseen.

–Yhdistyksessämme on yli sata jäsentä, joiden omistuksessa on yhteensä yli kolmesataa moottoripyörää ja mopoa. Jäsenyytemme ei kuitenkaan perustu moottoripyörän omistamiseen, vaan tervetulleita yhdistykseemme ovat kaikki vanhoista moottoripyöristä sekä niiden kulttuurista kiinnostuneet. Toiminta ei ole millään tavalla paikkakuntasidonnaista, vaan kerhoon voi liittyä asui sitten missä pitäjässä tahansa. Kaikki haluavat pääsevät jäseniksi, Mäkitalo ilmoittaa.

KESÄISIN yhdistyksen toiminta on erittäin aktiivista ja ohjelmaa jäsenille tarjoillaan viikoittain.

–Kokoonnumme vapusta lähtien syyskuun viimeiselle viikolle joka maanantai-ilta noin kello kuuden aikaan ajaaksemme jonnekin yhteiseen paikkaan lähiseudulla. Kesän aikana ajamme myös muutaman pidemmän retken, jotka toteutetaan useimmiten lauantaisin. Lähdöt ovat olleet perinteisesti komeaa katseltavaa ja keränneet usein jonkin verran katsojiakin, Mäkitalo toteaa.

Talvella ajo-olosuhteiden vaihdellessa moottoripyörät jäävät talleihinsa, mutta yhdistyksen arki jatkuu sisätiloissa.

–Talviaikaan kokoonnumme yhdistyksemme porukalla maanantaisin kerhotalolle Ähtävälle viettämään yhteistä jutteluiltaa mukavassa seurassa. Meillä on siellä verstas ja kahvinkeittovehkeet, joten hyvähenkisen illanvieton olosuhteet ovat siinä mielessä kohdillaan, Mäkitalo kertoo.

YHDISTYS on onnistunut erinomaisesti yhdistämään yhteisen kiinnostuksen kohteen omaavaa väkeä kielitaustasta riippumatta.

–Meillä ei siinä mielessä ole ollut mitään ongelmia. Vaikka henkilökohtaisesti en paljoa ruotsia puhu, niin kyllä tässä on hyvin pärjätty puolin ja toisin. Toiminnan sivussa saattaa jopa oppia jonkin verran uutta kieltä, enkä pidä sitä ollenkaan huonona asiana, Mäkitalo kommentoi.

Kohteeseen päästyä retkikohteissa on perinteisesti kahvi- ja makkaratarjoilut. Nämä puitteet olivat Rantamajallakin kunnossa. Seuraavana maanantaina moottoripyöräkerho suuntaa Jepuan Kotiseutumuseolle. Tietoja kerhon tulevista retkistä saa yhdistyksen verkkosivuilta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.