Alajärvellä sinilevää

Julkaistu:

Aihe:

Sinilevää on viikolla 29 havaittu Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen virallisista havaintopaikoista Alajärvellä, missä runsas leväkukinta jatkui viime viikosta. Muuten sisävesiltä ei ole raportoitu sinileväkukinnasta. Rannikkoalueilla sen sijaan havainnot ovat lisääntyneet. Kansalaishavaintoja sinilevästä on tullut Korsnäsin Bergöfjärdeniltä, Närpiön Pjelxfjärdeniltä ja Vaasan Korshamnsfjärdeniltä. Mustasaaren Kastbälgenillä havaittiin erittäin runsasta kukintaa.

Sinilevätilanne saattaa muuttua nopeasti riippuen sääolosuhteista.  Lämmin, aurinkoinen ja tyyni ilma on sinilevälle suotuisa. Sinilevien esiintyminen on usein paikallista ja sinileväkukintoja voi esiintyä myös muilla kuin yllä mainituilla alueilla. Leväseurannan havainnot kertovat tilanteesta havaintopaikalla ainoastaan kyseisenä ajankohtana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.