85-vuotisjuhlaottelu odotuksiensa arvoinen jännitysnäytelmä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SUNNUNTAINA Vimpelin upealla Saarikentällä pelattu 85-juhlavuotisottelu Sotkamon Jymyä vastaan tarjosi paikalle saapuneille katsojilleen pesisviihdettä koko rahan edestä. Juhlaottelua saapui seuraamaan peräti 3485 silmäparia mikä oli Saarikentän kuluneen kauden katsojaennätys.

Molempien joukkueiden otteet ovat olleet kauden mittaan varsin vakuuttavia ja pelaajista oli havaittavissa jo heti alkulämmittelyistä lähtien kovaa latautumista ja tarkkaa keskittymistä. Näin oli myös katsojien osalta. Peliin saapuneet Vimpelin kaupunginjohtaja Sami Gustafsson sekä Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi olivat luottavaisin mielin ennen ottelun alkua.

–Tietysti voittoa odotetaan. Tämä on tärkeä ottelu runkosarjan kannalta ja Sotkamo on aina ollut paha haastaja, Gustafsson linjasi.

JAPANIN suurlähettiläs Takashi Murata oli kutsuttu vieraaksi Vimpelin kaupungin ja Vedon toimesta seuraamaan juhlapeliä paikan päälle. Gustafssonin ja Lakaniemen mukaan suurlähettilään vierailu oli toteutunut Vimpelissä tavoitteittensa mukaisesti.

–Olemme tämän päivän aikana esitelleet hänelle Saarikenttää ja kertoneet pesäpallosta. Tämän lisäksi olemme käyneet läpi lajin historiaa, Gustafsson sanoo.

–Kävimme myös tapaamassa joukkuetta kopissaan. Kaikki on mennyt juuri niin, miten on pitänytkin, Lakaniemi täydentää.

Vierailu Vimpelissä oli onnistunut herättämään suurlähettilään mielenkiinnon kansallislajiin.

–Murata on kova baseballmies ja hänestä näkee, että hän on ollut täällä todella innoissaan. Vedon juhlaottelu ja kaksi huippuseuraa vastakkain: ei tästä enää pesäpallo-ottelun lähtökohdat voi enää paljoa herkullisemmiksi muodostua. Murata on ollut todella otettu siitä, että pääsi seuraamaan tällaista uniikkia 85-vuotisjuhlaottelua vieraaksemme, Gustafsson toteaa.

PESÄPALLOTÄYTEISEN päiväohjelman tiimellyksessä suurlähettilään kanssa keskustelunaiheiksi oli noussut myös urheilun ulkopuolisia teemoja.

–Olemme keskustelleet vastavuoroisista vierailuista aktiivisesti. Suunnitteilla on esimerkiksi baseball-joukkueen saaminen Vimpeliin ensi vuonna pesäpallofestivaaleille. Yritämme järjestää myös vimpeliläisille mahdollista vierailua Japaniin, Lakaniemi kertoo potentiaalisista tulevaisuuden suunnitelmista.

–Kunnassamme on tehty paljon asioita pesäpallo edellä. Sillä pyritään parantamaan Vimpelin alueellista vientiä ja tuontia. Urheilu edellä on hyvä lähteä moneen paikkaan, Gustafsson ilmoittaa.

VIMPELIN ja Sotkamon välinen pesäpallo-ottelu oli heti alusta pitäen odotetun tiukka. Molempien joukkueiden ulkopeli oli tehokasta ja tarkka hyvin organisoitu peli piti juoksutilastot nollassa koko ensimmäisen jakson ajan. Lähimmäksi juoksua pääsi Vimpeli kolmannella lopettavalla vuorollaan, jossa Perttu Ruuskan pommi takarajalle painui hitusen verran takalaittomaksi mitätöiden muutoin onnistuneen kotiutusyrityksen.

Toisen jakson alussa ensimmäisessä vuoroparissaan Jymy sai sisäpelinsä rullaamaan ja löi melkein sanan varsinaisessa merkityksessä vimpeliläisille jauhot suuhun heti ensimmäisessä vuoroparissa päästen nopeasti kolmen juoksun karkumatkalle. Veto sai pelin rytmistä hiljalleen kiinni ja onnistui Olli Heikkalan tuomalla juoksulla kaventamaan eron kahteen juoksuun, mutta heti seuraavalla sisävuorollaan sotkamolaiset onnistuivat saamaan jälleen kolme juoksua. Tämän jälkeen vimpeliläiset eivät löytäneet toisella jaksolla minkäänlaisia lääkkeitä Sotkamon ulkopelin haastamiseen ja jakso päättyi lopulta kainuulaisille selkeästi kahdeksan juoksun erolla. Näin ollen pisteet matkasivat sunnuntaina Saarikentältä Sotkamoon lukemin 0-1 (0-0, 1-9).  

SAARIKENTÄLLÄ pelattiin Superpesistä myös torstaina 11.7., jolloin vastakkain väänsivät Vimpelin Veto ja Kankaanpään Maila. Peli oli tasainen alusta alkaen ja ensimmäisellä jaksolla juoksut jakautuivat tasan molempien osapuolien kesken 3-3. Jaksoa värittivät koko runkosarjan tasavarmana ulkopelijoukkueena tunnetulle Vedolle epätyypilliset lukuisat harhaheitot.

Pitkään vimpeliläisten rinnalla sinnitelleet kankaanpääläiset joutuivat kuitenkin lopulta taipumaan toisen jakson neljännellä aloittavalla vuorolla Vedon mennessä menojaan. Kamppailu päättyi lopulta Vedon 1-0 voittoon (3-3, 7-3).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.