Onnelan teatterissa nähtiin kesäistä komediaa

Julkaistu:

Aihe:

VUOSITTAIN kesäteatterit tarjoavat Suomen suveen katsojien iloksi niin draamaa, musikaaleja kuin komediaa. Suomessa on noin 400 kesäteatteria ja Etelä-Pohjanmaalla kesäteatterivalikoima on ollut perinteisesti runsas. Näytelmiä kesän aikana esitetään aktiivisesti ympäri maakuntaa.

Alahärmässä Onnelan kesäteatterissa esitettiin tänä kesänä kahta kesäteatterinäytelmää. Ne olivat nimeltänsä Painin syvin olemus sekä Rakkaus ja kuntarajat. Painin syvin olemus oli draamakomedia ystävyydestä, jonka käsikirjoittajana toimi härmäläislähtöinen Seppo Vesiluoma ja ohjaajana oli Laura Kivimäki. Vesiluoma on toiminut urallaan Uusi Päivä- draamasarjan käsikirjoittajana. Rakkaus ja kuntarajat oli komedia kuvitteellisten Kitulan ja Hurulan pitäjien välisestä kuntaliitoksesta. Sen käsikirjoitti Maija-Liisa Isosomppi ja ohjasi Mikko Timonen.

Näytelmien ensi-illat olivat kesäkuun lopussa ja viimeiset näytökset järjestettiin heinäkuun yhdeksäs ja kymmenes päivä. Tänä vuonna näytelmät toteutettiin yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa. Esiintyjät olivat Kauhavan kaupunginosista ja esityksissä oli mukana paljon ensikertalaisia.

KESÄN näytökset ovat menneet Painin syvin olemus näytelmässä mummon roolia esittäneen Tuula Kuoppalan mukaan mallikkaasti.

–Kaikki on mennyt odotettua paremmin. Katsojamäärät ovat olleet mukavat ja näytelmä istui heti härmäläisten mielenmaisemaan. Olemme lehdistä lukeneet mielipidesivustoilta palautteita ja niissä on todettu muun muassa, että roolityöskentely on ollut mahtavaa ottaen huomioon sen, että kyseessä on harrastajateatteri. Kyllä tuollainen palaute lämmittää mieltä, Kuoppala kertoo.

Näytelmäkokoonpanossa esiintyjiä oli mukana useasta eri sukupolvesta. Ulla Mäki sanoo sen olleen rikkaus työskentelyssä.

–Oli mahtavaa, että saimme nuoria mukaan tähän projektiin ja heillä on selkeästi herännyt kipinä näyttelemiseen. Varsinkin me vanhat konkarit olemme todella iloisia siitä. Kyllähän sitä pikkusähinää aina välillä oli, mutta ruodussa pysyttiin ja tiimityöskentely onnistui. Toisiltamme opittiin uusia asioita jatkuvasti. Näytelmät ovat nyt takana päin, mutta toivotaan, että saamme porukalla vielä joskus uudestaan sopivan näytelmän, Ulla Mäki toteaa.

NÄYTTELIJÄT olivat yhtä mieltä siitä, että kesäteatteri on esiintyjilleen hyvin koukuttava kokemus.

–Ajattele, minä olen ollut vuonna 80 ensimmäistä kertaa mukana näyttelemässä ja yhtäkään kesää en ole sen jälkeen jättänyt pois. En ole päässyt irti, kun kerran rupesin, Kuoppala naurahtaa.

Alahärmän Härmänkylän nuorisoseura ry omaa pitkät perinteet aktiiviselle harrastajateatteritoiminnalle. Kesäteatterissa on näytelty jo yli 40 vuotta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.