2 660 tutustui japanilaisen taiteen näyttelyyn

Näyttely-yleisöä Nelimarkka-museolla. Kuva: Anri Gorski

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kaikki 395 Alajärven alakoululaista saivat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua näyttelyyn viimeisenä koulupäivänään ennen kesälomaa, kertoi vs. museolehtori Anri Gorski. Lisäksi Paavolan koulun kuudesluokkalaisille alakoulun viimeinen päivä oli ikimuistoinen, sillä 50 japanilaista opetti heille kädestä pitäen origamin ja kalligrafian saloja. Japanilaiset taiteilijat saivat lyhyen vierailunsa aikana tutustua suomalaiseen kouluruokailuun ja luontoretkeilyyn, ja vastineeksi he opettivat suomalaisille japanilaista tee-, taide- ja arkkitehtuurikulttuuria.

–Näyttely on herättänyt kävijöissä ihastusta. Lisäksi ilmaista sisäänpääsyä on kiitelty. Näyttelyn yleisöopastukset keräsivät runsaasti osallistujia. Niihin liittyvissä Mira Sippolan ohjaamissa työpajoissa käsiteltiin japanilaista ja suomalaista luonnonkuvausta.

Museolla on luvassa kesän mittaan monenlaista ohjelmaa. Nelimarkka-museo on suljettu 13.–24.6. välisen ajan. 25. kesäkuuta kello18 museolla järjestetään Liedin helmiä kesäillassa –konsertti, jossa esiintyvät sopraano Heta Sammalisto-Muhonen ja pianisti Laura Pulkka.

29. kesäkuuta avautuu lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokon 30-vuotisjuhlanäyttely Pala elämää, joka esittelee modernia lasimosaiikkia. Kesän aikana avataan myös uusi perusnäyttely Pohjanmaa jalkojeni alla, joka pohjautuu Eero Nelimarkan ja Saima-vaimon kirjeenvaihtoon.

Villa Väinölässä on esillä paikallisen MONET -taiteilijaryhmän näyttely 19.6. – 11.8.

Perinteistä Mestarit yhdessä -viikkoa juhlitaan elokuussa 4.-11.8. 2019 teemalla Eero Nelimarkka opettajana ja suunnannäyttäjänä. Ohjelmassa on ainakin Nelimarkan oppilaan Jussi Tuurin taidekurssi ja viulutaiteilija, viulumusiikin professori Kaija Saariketun konsertti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.