Kunniamerkkejä Vimpeliin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VIMPELILÄISELLE Hannu Takalalle on myönnetty Vapaussodan ja itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan perinneyhdistyksen Sininen risti.

Sininen risti -muistoristit myönnettiin alun perin Perinneliiton kesäpäivillä Kajaanissa toukokuussa. Takala ja seinäjokelaiset Hannu Ilolakso ja Jarmo Seppä saivat kuitenkin omansa Seinäjoella, puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta pidetyssä Etelä-Pohjanmaan perinneyhdistyksen tilaisuudessa.

Perinneyhdistys jakaa Sinisiä ristejä perinteisesti kahdesti vuodessa.

–Siniset ristit ovat vapaussoturien hengessä suoritetusta maanpuolustustyöstä. Vaikka kaikki kolme saajaa ovat perinneyhdistyksemme jäseniä, ja Sinisiä ristejä jaetaan pääosin yhdistyksen jäsenille, muistoristin saamisen ehdottomana edellytyksenä ei suinkaan ole olla yhdistyksen jäsen, kertoo Etelä-Pohjanmaan perinneyhdistyksen puheenjohtaja Tapani Tikkala.

–Alun perin huomionosoitus myönnettiin vapaussotureille, suojeluskunta- ja lottajärjestöön kuuluneille, myöskin pikkulotille ja suojeluskuntapojille, mutta tänä päivänä se on lähes kokonaan näiden nuorempien sukupolvien merkki.

Seinäjoella jaettiin myös valtiollisia präniköitä perinneyhdistyksen jäsenille. Esimerkiksi hallituksen jäsen, vimpeliläinen Juhani Mattila huomioitiin Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalilla ja hallituksen jäsen Jari Asu Suomen leijonan ritarikunnan ansioristillä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.