Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittu kauhavalainen Antti Kurvinen listasi puolueensa tulevien vuosien tavoitteita

Julkaistu:

Aihe:

KESKUSTAN eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittu kauhavalainen Antti Kurvinen totesi hallitusohjelman tiedonantokeskustelussa tiistaina, että keskusta antaa tukensa hallitusohjelmalle.

Kurvinen uskoi puheessaan, että tulevina vuosina muun muassa parannetaan pienituloisimpien lapsiperheiden ja eläkeläisten perusturvaa ja autetaan vaikeuksiin joutuneita perheitä ajoissa nykyistä paremmin. Hän lupasi myös, että sosiaali- ja terveyspalveluja uudistetaan ”kansanvaltaisiin maakuntiin” nojautuen. Ihmisten arjessa se tarkoittaisi Kurvisen mukaan nopeampaa ja tasa-arvoisempaa hoitoon pääsyä. Myös vanhustenhoidon epäkohtia hän haluaa korjattavan.

–Ulkomaisten koijareiden omistamien terveys- ja hoivajättien riemumarssi palveluihin päättyy. Alan kotimaiselle, veronsa Suomeen maksavalle pienyrittäjyydelle on tilaa ja tarvetta myös tulevaisuudessa.

KURVINEN sanoi, että vahva aluepolitiikka tulee tekemään paluun. Hän vaati, että koko Suomea kehitetään tasapuolisesti.

–Koulutusmahdollisuudet on turvattava kaikissa maakunnissa korkeakouluja myöten. Teitä, ratoja ja muita väyliä on laitettava kuntoon kautta Suomen sorateistä alkaen. Poliisin on oltava paremmin läsnä koko maassa. Kotimaisen ruoantuotannon kannattavuutta on parannettava ja mahdollistettava metsien kestävä käyttö myös tulevaisuudessa.

Ilmastonmuutosta keskusta haluaa hillittävän ”kunnianhimoisella, mutta järkivihreällä politiikalla.”

–Se tarkoittaa, että muutokset tehdään myös selkosilla asuvien ja pienituloisimpien ihmisten kannalta mahdollisimman oikeudenmukaisella tavalla. Kohtuuttomuuksiin saati järjettömyyksiin ei mennä.

Kurvinen vaati myös, että ”työllistävää politiikkaa” on tällä vaalikaudella jatkettava.

–Sovittujen uudistusten ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen edellyttävät työllisyyden nostamista vähintään 75 prosenttiin. Se tarkoittaa noin 60 000 uutta työpaikkaa.

Olennaista on Kurvisen mukaan myös helpottaa nuorten, osatyökykyisten ja pitkään työttömänä olleiden työllistymistä, panostaa osaamiseen ja elinikäiseen oppimiseen sekä parantaa edelleen etenkin pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä. Yrittäjien verotusta ei keskustan mielestä saa kiristää, ja yrittämisen mahdollisuudet ja edellytykset esimerkiksi metsäteollisuuden investoinneille on turvattava koko Suomessa.

KURVINEN kritisoi puheessaan perussuomalaisia ja kokoomusta yhteistyökyvyttömyydestä vaalien jälkeen. Hänen mielestään se selittää, miksi keskusta ja vasemmisto ovat nyt hallituksessa, ja kokoomus ja perussuomalaiset oppositiossa.

–Perussuomalaiset aitasivat itsensä jo vaalikeskusteluissa sellaiseen karsinaan, että sieltä ulospääsemiseen olisi tarvittu suorastaan ihmemies MacGyveria. Kokoomuksessa puolestaan otti vallan yksipuolinen ehdottomuus. Meillä Etelä-Pohjanmaalla sellaista on tavattu kutsua ”kolloudeksi”, sanoi Kurvinen. –Tärkein ero ylimielisen kollouden ja rohkean peräänantamattomuuden välillä on se, että pitää pystyä neuvottelemaan ja sopimaan. Kokoomuksessa sen sijaan uhottiin, että porvari vie ja muut vikisevät.

Hän myönsi, että vaalit olivat keskustalle kova isku.

–Juuri siksi totesimme niiden jälkeen ykskantaan, että suuntamme on oppositioon. Emme ole tähän hallitukseen mitenkään riemumielin hönkineet tai tunkeneet.

Hän kuitenkin sanoi, että keskustalta löytyy myös yhteisiä tavoitteita SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kanssa.

–Se pitävin liima on tasa-arvoisemman, perhemyönteisemmän ja työllistävämmän Suomen rakentaminen. Perheen pienimmistä ja heikompiosaisista pidetään huolta ja elämisen edellytykset turvataan niin kaupungeissa, taajamissa kuin maaseudulla. Suomi ei myöskään tulevaisuudessa pääty Salpausselkään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.