Rokulipäiviltä jokaiselle jotakin

Rokuleita ovat järjestämässä rokulitoimikunnan puheenjohtaja Toni Harjula, rokulisihteeri Saila Kivipelto sekä Alajärven yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Rokulitoimikunnan puheenjohtaja Toni Harjulan mukaan Rokulipäivät eivät kuitenkaan ole ainoastaan markkinat, vaan Alajärvi on halunnut erottua järjestämällä markkinoiden yhteydessä tapahtumia ja esityksiä, jotka vetävät paikalle myös niitä, joita ostoksien tekeminen ei välttämättä kiinnosta.

 –Vetonaula yritetään aina hankkia, Harjula kiteyttää.

Tänä vuonna luvassa onkin esimerkiksi moottorisahataiteilija Janne Mustosen jonglöörisesitys. 

–Mustonen jonglööraa monilla erilaisilla teräaseilla ja huipennuksena nähdään jonglööraus käynnissä olevilla moottorisahoilla, kertoo Harjula.

Mustonen teki viime vuonna Guinnesin maailmanennätyksen kolmella sahalla jonglööraamisessa. Hänen ennätykseensä kuuluu kaikkiaan 98 kiinniotettua heittoa, aiempi ennätys oli 94.

Maailmanennätystä rokulilauantaina yrittää myös töysäläinen Jari Lampi, joka yrittää rikkoa sotilaskyykyn maailmanennätyksen. Sotilaskyykyssä harteille otetaan tanko ja painot, jotka painavat yhtä paljon kuin kyykkääjä itse ja näiden painojen kanssa yritetään tehdä mahdollisimman monta toistoa. Maailmanennätystä pitää tällä hetkellä hallussaan Mikko Lehtimäki 160 toistolla. 

MYÖS viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty, suuren suosion saavuttanut kaksi- ja nelipyöräisten Rokulimiitti järjestetään jälleen tutulla paikalla sähkölaitoksen ja uimahallin välisellä tieosuudella. Väliajalla yleisölle taitojaan esittelee drifting-autolla ajava Dennis Häggblom.

ROKULIPERJANTAINA taas esitykset keskittyvät musiikkiin ja lavalla nähdään pitkälti alajärveläisiä yhtyeitä. 

–Halusimme antaa alajärveläisille nuorille mahdollisuuksia esiintyä. Perjantaina esiintyy esimerkiksi rap-yhtye Tulevat Veronmaksajat, joka räppää omia biisejä sekä covereita. 

Mainos

Rap-yhtyeen lisäksi musiikkia esittävät myös yläasteikäisistä koostuvat Octaviaja Only Beat, joista jälkimmäinen sijoittui yläasterockin SM-kisoissa toiseksi. Myös Octavia sai kisoissa kunniamaininnan.

NUORISOVALTUUSTO järjestää lisäksi meet & greet -tapahtuman, jossa pääsee tapaamaan tubettaja Eeddspeaksin

–Nuoret saivat itse äänestää, kenet haluavat tapahtumaan ja Eeddspeaks voitti ylivoimaisesti, Harjula kertoo.

Perheen pienimille esiintyy myös orkesteri Rytmisoppa, joka ottaa lapset mukaan ohjelmanumeroihinsa. Konsertti järjestetään yhdessä Alajärven MLL:n kanssa.

JOKA vuosi ohjelmassa pidetään jotain vanhaa ja lisätään jotain uutta. Hirrenheiton maailmanmestaruuskisat järjestetään jälleen, ja uutena nähdään esimerkiksi tankotanssiesitys. 

–Halukkaat pääsevät myös itse kokeilemaan tankotanssia esiintyjien opastuksella, Harjula kertoo.

Tapahtuman suureen suosioon vaikuttaa järjestäjien mukaan ainakin ajankohta ja kesälomalaisten määrä. Tapahtuma on järjestetty vuosittain ja sitä osataan jo odottaa, esimerkiksi luokkakokouksia järjestetään usein juuri Rokulien aikaan. Tarkkoja arvioita vuosittaisista kävijämääristä on vaikea antaa, mutta Harjula arvioi kahden päivän aikana noin 20 000 ihmisen vierailevan markkinoilla.

Yksi valtti on kuitenkin ylitse muiden:

 –Säähän rokuleilla on hyvä, Harjula toteaa naurahtaen, –Aina on ollut aurinkoista. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.