Taiteenlajit tutuksi Purmojärvellä

Julkaistu:

Aihe:

Taideleirin tarkoituksena oli tutustuttaa osallistujansa erilaisiin taiteen osa-alueisiin ammattilaisten ohjastamana. Päivän kontekstiin sisältyvät osallistujille myös toimintaan vaadittavat materiaalit, päivän ruokailut sekä tarvittavat vakuutukset. Leiriemäntänä nuorisopalveluiden puolelta toimiva Elina Ruotsala oli tyytyväinen ensimmäisen leiripäivän toteutukseen.

—Kelit ovat olleet hieman epävakaat, mutta sisätiloissa meininkiä on riittänyt aamusta iltapäivään asti. Kun 40 lasta vipeltää menemään, niin vilskettä riittää ja Rantahalli meinaa jäädä pieneksi, Ruotsala tuumaa naurahtaen.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ päiväleirillä on ollut runsas. Tapahtumaan varattu maksimimäärä täyttyi aikaisin ja ilmoittautuminen piti sulkea hyvin varhaisessa vaiheessa. Ruotsalan mukaan paikalle on saapunut paljon aikaisemmiltakin järjestämiskerroilta tuttuja osallistujia.

—Selkeästi taide kiinnostaa nuorisoa. Jälkikäteenkin on oltu runsaasti yhteydessä mahdollisten lisäpaikkojen suhteen. Teemoina tänä vuonna pisteillä toimivat kuvataide, videokuvaus, sirkus sekä kierrätystaide. Täällä on tuttuja kasvoja mukana edellisiltä vuosilta, Ruotsala kommentoi.

Tapahtuman esitteessä mainitun uintimahdollisuuden spekulaatiot jäivät maanantaina keliolosuhteiden vuoksi pelkälle ajatuksen tasolle, mutta tulevina päivinä asiaa pohditaan uudestaan.

—Katsotaan loppuviikosta, jos kelit silloin paremmin suosisivat, Ruotsala kuittaa.

KORTESJÄRVELÄINEN Aava Rantala oli täydessä työn touhussa taidetekniikkoihin tutustuttavalla työpajalla askartelemassa Suomen lippua. Suunnitelmat työn valmistukseen olivat Aavalla selkeät.

—Maalailen tässä teippiä, jonka liitän kohta tuohon pikkuiseen paperiin. Teipin olen maalannut sinisellä. Olen saanut hyviä neuvoja ohjaajilta, kuinka tässä kannattaa edetä, Aava kertoo lipun askartelun toteutuksesta.

Päivän ohjelmisto saa Aavalta positiivisen arvosanan. Monenlaista toimintaa on ollut tarjolla eikä aika ole käynyt pitkäksi.

—Tosi paljon olen tykännyt päivän kulusta. Täällä on ollut tosi kivaa ja hauskaa. Minun lempipisteilläni on tehty paperitöitä, joihin on tehty kuvioita sekä viivoja. Tylsää ei ole tullut päivän aikana missään vaiheessa. Osa töistä ollut melko haastavia, mutta kivoja kuitenkin, Aava kiteyttää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.