Kortesjärven Suvipäivillä taidetta, elokuvaa, patikointia ja Danny-covereita

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN Suvipäiviä vietetään kesä-heinäkuun vaihteessa.

Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri solisteineen konsertoi Kortesjärven nuorisoseuralla torstaina 27. kesäkuuta kello 19. Dannyn tunnetuiksi tekemiä kappaleita esittävää orkesteria johtaa Raimo Erkinheimo, ja solisteina kuullaan Vesa Ollinmäkeä ja Tapio Saloa. Konsertin valoshow’n toteuttaa Keijo Taivainen.

Lauantaina 29. kesäkuuta vietetään kotiseutupäivää. Markin museon kesäkausi avataan kello 11, ja samalla alkaa hernekeittolounaan jakelu soppatykistä. Suomen jääkärimuseossa on avoimet ovet kello 12–16, ja Suvipäivien perinteiselle kotiseuturetkelle lähdetään palvelutoimiston pihasta kello 13. Lauantaina vietetään myös Pirttisen suku- ja kesäjuhlaa Pirttisen nuorisoseuralla.

Sunnuntaina 30. kesäkuuta puoliltapäivin tehdään patikkaretki Purmojärvelle Mauri Jokelan johdolla. Retken järjestävät Kortesjärvi-seura, Kortesjärven kappeliseurakunta ja Markki-partio.

Suvipäivien aikana Markin museo, Suomen jääkärimuseo ja palvelutoimiston alakertaan keväällä avattu luontomuseo ovat avoinna omien aukioloaikojensa mukaisesti.

Palvelutoimiston valtuustosalissa nähdään Ritva Kottarin maalauksia ja kirjastossa Järvilakeuden kansalaisopiston kankaankudontaryhmän ja Maalataan ja askarrellaan -ryhmän näyttelyt. Suvinäyttelyn avajaiset ovat tiistaina 25. kesäkuuta kello 18 Kortesjärven palvelutoimiston valtuustosalissa. Suvinäyttely palvelutoimistolla on avoinna 25.6.–4.7. palvelutoimiston ja jääkärimuseon aukioloaikoina. Näyttelyn yhteyteen avataan pop-up-elokuvateatteri, jossa näytetään Marjo Viitalan lyhytelokuvia. Näytökset ovat tiistaina 25. kesäkuuta kello 18–19 ja lauantaina 29. kesäkuuta kello 11–12.

Kortesjärven kappeliseurakunta järjestää Suvipäivien aikana yhteisvirsilauluillan keskiviikkona 26.6., hautausmaaseurat perjantaina 28.6. Änttikankaalla, kesäasukkaiden kirkkopyhän kirkkokahveineen sunnuntaina 30.6. sekä karaoketilaisuuden Raija ja Pertti Pirttisen tuvassa tiistaina 2.7.

Suosittu Rantamajan lastentapahtuma pidetään maanantaina 1. heinäkuuta kello 17.30–20.00. Koko perheen ilmaisessa tapahtumassa on luvassa puuhaa, leikkiä ja elämyksiä lapsille.

Suvipäivien liikunnallista antia tarjoavat Purmojärven ympärijuoksu sunnuntaina 23.6. ja iltarastit keskiviikkoisin 26.6. ja 3.7. Tanssit on tarjolla Purmojärven Rantahallilla lauantaina 22.6. ja Rantamajalla tiistaisin 25.6. ja 2.7.

Suvipäivien päätteeksi kokoonnutaan runoiltaan Kortesjärven kirjastoon keskiviikkona 3. heinäkuuta. Paikalliset lausujat esittävät runoja ja lisäksi kuullaan Samuel Jutilan kitaransoittoa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.