Japanilaisen taiteen näyttely WA saapui ensimmäistä kertaa Suomeen

Taiteilija Koho Kurihara piti kalligrafianäytöksen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

NÄYTTELYN avajaispäivänä 29. toukokuuta nähtiin Nelimarkka-museolla kalligrafiataiteilija Koho Kuriharan työnäytös. Kurihara maalasi kuudelle valmistamalleen suurelle paperille kalligrafiaa, eli tässä tapauksessa japanin kielessä käytettäviä kanji- ja hiragana -kirjoitusmerkkejä. Maalaamisen aikana säestyksenä kuultiin musiikkia molemmista kulttuureista: suomalainen Säkkijärven polkka sekä japanilainen kappale, jonka aikana paikalla olleet japanilaiset lauloivat äidinkielellään.

Maalaamisen päätteeksi Kurihara esitteli maalamansa teokset: –Luonnon kauneuden vastaanottaminen, onnittelumerkki, näyttelyn nimeä eli harmoniaa tarkoittava merkki, suomalainen järvimaisema sekä sakura eli kirsikankukka.

PÄIVÄN ohjelmaan kuului myös japanilaisten taiteilijoiden pyynnöstä asiantuntija-arvioiden kertominen heidän taideteoksistaan. Arvioijina toimivat museonjohtaja Elina Alkiosekä kuvataiteilija Elina Försti.

 –Arvioimme käytännössä melkein kaikkien niiden taiteilijoiden työt, jotka ovat itse paikalla, Alkio kertoo, –Heitä on täällä kaikkiaan 31. 

Se on Alkion mukaan ennätysmäärä, sillä Suomi on Japanissa kovassa huudossa. Taiteilijoiden lisäksi Suomessa on vierailulla myös heidän läheisiään.

VAIKKA samaa näyttelyä ei ole Suomessa aiemmin järjestetty, Alkio kertoo järjestelyiden sujuneen joutuisasti: –Kyllä tässä tietysti hommaa oli, mutta järjestö hoiti valmisteluja pitkälti itse, he ovat kuitenkin järjestäneet tämän aiemmin yli 50 kertaa.

Japanilaiset ovat myös pitäneet Alajärven maisemista. –Paljon ovat ihastelleet, Alkio kertoo, –Erityisesti luontoa ja ympäristöä arvostetaan. Paljon ovat pitäneet myös suomalaisia asioita söpöinä. Sanaa kawaii (suom. söpö) on kuulunut paljon.

Kalligrafiaesityksen lisäksi torstaina 30. toukokuuta kuultiin myös luennot japanilaisesta arkkitehtuurista sekä puupiirrostekniikasta. 

Näyttely on auki 12. kesäkuuta asti ja sisäänpääsy kaikkiin näyttelypaikkoihin on ilmainen. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.