MuoviSammolle jatkoa

Roosa Tiala, Juha Viitasaari ja Saija Källi toivovat kuntalaisten ja mökkiläisten hyödyntävän MuoviSampoa kesän aikana.

Julkaistu:

Aihe:

MuoviSampo ostaa muovinkeräyspalvelun Roosa Tialalta, joka pitää pistettä avoinna juhannusviikosta alkaen, parittomien viikkojen arki-iltapäivisin ainakin 18. heinäkuuta saakka, jolloin keräyspiste siirretään syrjemmälle kruunuhäiden edestä. MuoviSampo ottaa vastaan kotitalouden pakkausmuovia, joka tarvittaessa huuhdotaan, että se säilyisi haisematta kahden viikon ajan, muistutti 4H:n toiminnanjohtaja Saija Källi.

Joitakin muutoksia toimintaan tulee.

–Muovia ei nyt pantiteta erikseen, vaan sitä otetaan vastaan kilotavarana. Aiemmin hinta oli euron per kilo, mutta nyt maksamme 50 senttiä. Se on lähempänä todellista markkinahintaa, ja erotus menee yrittäjälle, totesi MuoviSammon tiimissä mukana oleva kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

–Uutta on myös, että Sale tulee mukaan K-Market Kanelin ja 4H:n Kierrätyspuodin lisäksi.

Näissä liikkeissä muovista maksettava paikallisvaluutta Plastic Coin on käypää rahaa joko setelinä tai mobiilirahana.

Muovia on kerätty Soinissa tähän mennessä noin 900 kiloa.

–Tämä on mökkiläisille ja lomalaisille tarpeellista palvelua, muistutti Viitasaari. –He myös levittävät sanaa, että asiat tehdään täällä vähän paremmin.

MuoviSammon jatko jää vielä avoimeksi. –Ideoita on.

Tiimiin kuuluva Kari Laasasenaho suunnittelee Seamkissa maakunnallista jatkohanketta, jolle etsitään kumppaneita.

15-VUOTIAS Roosa Tiala lähti MuoviSammon yrittäjäksi, koska kokee asian tärkeäksi.  Kuten Källi tiivisti, ”Roosa on maailman ensimmäisen MuoviSammon seppä”.

–Pantti motivoi sellaisiakin, jotka eivät muuten välitä kierrättämisestä. Jokainen kerätty kilo on pois luonnosta, ilmakehästä ja merestä. Tässä voi tehdä jotain konkreettista tulevaisuuden eteen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.