Vedon esports-joukkueella kiireinen kesäkuu

Vedon esports-joukkue julkistustilaisuudessaan Vimpelin kunnantalolla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Joukkueen alkutaival on sisältänyt monenlaisia vaiheita.

–Saatiin alkuun tosi hyvä startti ja pelattiin ensimmäinen viikko ilman häviöitä, kertaa Kalijärvi.

Otteluita pelattiin noin 15 viikkoon, mukana kahdet turnauskarsinnat ja ESEA-otteluita.

–Välillä tuli vaikeuksia, mutta sitten momentum saatiin käyntiin ja pelattiin ESEAssa ihan heittämällä kärkisakkiin. Sieltä on nyt yksi tappio ja 8 voittoa, sijoitus toisena.

ESEAa Veto pelaa kolmanneksi korkeimmalla tasolla, Mainissa. Siinä pelataan runkosarjan jälkeen noususta kakkostasolle Advanceen.

–Pelien välissä selvisimme nettikarsinnoissa Oulun jäähallissa 7.-9. kesäkuuta pelattavaan Vectorama-turnaukseen. Käveltiin sinne suoraan lavalle.

TELIAN liigan runkosarja päättyi viime viikolla.

–Se oli äärimmäisen tiukka ja tasainen sarja.  Lopussa neljä joukkuetta taisteli tasapisteissä neljännestä sijasta. Näytti koko ajan siltä, että neljäs sija napsahtaa meille, mutta viimeinen peli meni vihkoon ja tiputtiin play offien ulkopuolelle vertailuluvun perusteella. Se oli äärettömän iso pettymys, mutta ne kuuluvat huippu-urheiluun ja hyvä joukkue oppii käsittelemään niitä.

Vaikka putoaminen playoffeista oli joukkueen tähän asti suurin tragedia, lajin kuuluu, että yllätyksiä tapahtuu.

–Kun on tasaista, pienet asiat voivat kääntyä voitoksi tai tappioksi ja pelaamisen jännitys säilyy, samoin katsojien mielenkiinto. Syyskaudella tästä otetaan oppia ja paikasta neljän parhaan joukkoon pelataan tosissaan.

Kalijärvi on äärimmäisen tyytyväinen siihen, miten joukkue on pelannut esimerkiksi Telian liigaa: se on pelannut sitä tasoa, mitä pitää, ja enemmänkin, eikä mikään ole jäänyt kiinni taitojen puutteesta.

–Muutama työtapaturma tuli, kun pelattiin paria kovinta, Enceä ja SuperJymyä, vastaan. Jatkossa panostetaan mentaaliseen puoleen ja psyykkaukseen, että myös superstaroja, parhaita joukkueita vastaan, tehtäisiin omaa perussuorittamista, eikä nöyristeltäisi.

–Kesäbreikkiä on todennäköisesti pari viikko heinäkuussa, sitten aluetaan treenaamaan syyskautta varten.

JOUKKUEESSA on äärimmäisen kova tekemisen meininki. Pelaajat ovat ylpeitä, kun saavat edustaa perinteistä seuraa.

–Helsingissä asuva Panukin kulkee rinta rottingilla Vedon takissa. He uskovat brändiin, logoon ja seuraan, että me ollaan Veto, ei mikään b-luokan organisaatio. He ymmärtävät sen merkityksen ja ovat ylpeitä siitä.

–Ekaan kuukauteen on mahtunut paljon onnistumisia ja pettymyksiä, mutta tulosten valossa ollaan ihan hyvällä tiellä. Aika paljon on jouduttu pelaamaan ja reissaamaan tässä kuukauden aikana, niin treeniaikaa on jäänyt normaalia vähemmän, mikä on näkynyt epätasaisina tuloksina, Panu Schutschkoff toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.