Valmiina tositoimiin

Naisjalkapalloseura Kortesjärven tytöt ja valmentaja Minna Paalanen poseerasivat uusine peliasuineen Kortesjärven kunnantalon pihassa torstaina ennen lähtöään kauden avausturnaukseen Kristiinankaupunkiin.

Julkaistu:

Aihe:

NJS KORTESJÄRVEN vuonna 10-vuotiaiden tyttöjen joukkue pääsi helatorstaina ensimmäistä kertaa tositoimiin, kun piirisarja alkoi kahdella ottelulla Kristiinankaupungissa. Minna Paalasen suojatit ottivat molemmista heti makeat voitot, rökittäen ensin närpiöläisen Kraftin 4–0 ja sen jälkeen Sporting Kristinan 0–5.

–Hyvillä mielillä ja kovalla innolla lähdetään ensimmäiseen turnaukseen. Tietenkin vähän jännittää, kuinka pärjäämme kovassa sarjassa, jossa on paljon kaupunkilaisjoukkueita, kertoi valmentaja Paalanen ennen otteluita. –Meillä on hyvä joukkuehenki, ja tytöt ovat tosi innostuneita jalkapallosta.

Tytöt itsekin totesivat, että heitä jännitti päivän ottelurupeama. Kysyttäessä, onko heidän tavoitteenaan voitto, vai riittääkö pelkkä hauskanpito, yksi pelaajista vastasi:

–Hauskanpito ja yksi voitto.

Muut komppasivat.

PIIRISARJASSA on kesän aikana kahdeksan turnausta, joista jokaisessa pelataan kaksi ottelua.

NJS Kortesjärvessä on tällä kaudella tytöille vain 10-vuotiaiden joukkue. 12- ja 14-vuotiaat siirtyivät Kauhavalle.

Joukkueessa on 15 pelaajaa, joista kymmenen on Kortesjärveltä, kaksi Evijärveltä ja yksi Kauhavalta, Alahärmästä ja Lappajärveltä. Harjoituksissa käy lisäksi neljä muuta evijärveläistä.

–Viime vuonna laitettiin porukka kasaan ja ruvettiin treenailemaan tekniikkaa Purmojärven entisen koulun salissa ja liikuntatalolla.

Viime kesänä joukkue pelasi vain yhden harjoitusottelun Kanua vastaan — jonka se voitti hienosti.

Marraskuussa aloitettiin viikoittaiset harjoitukset hallissa Kauhavalla yhdessä Kanun tyttöjen kanssa. Talven aikana pelattiin kaksi neljän ottelun turnausta Ilmajoella. Sieltä tuloksena oli tiukkoja tappioita, voittoja ja tasapelejä. Tytöt voittivat myös Seinäjoella pelaamassa käydyn harjoitusottelunsa. Ainakin tulosten puolesta sarjaan oltiin siis valmiita.

KESÄLLÄ treenataan Kortesjärvellä tiistaisin ja torstaisin Paalasen johdolla.

NJS Kortesjärvi ja KJV tekevät myös jonkin verran yhteistyötä. Kesän aikana järjestetään tyttöjen ja poikien yhteinen jalkapallokoulu.

–Sellaistakin yhteistyötä meidän välillä on, että koska tämä kymmenvuotiaiden joukkue on ainoa tyttöjoukkue seurassamme, niin ne, jotka eivät halua lähteä Kauhavalle, voivat halutessaan pelata poikien kanssa — mutta se on sallittua vain 15-vuotiaaksi asti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.