Uusikylän koulu väistöön Paalijärvelle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärven kaupungin sisäilmatyöryhmä kokoontui 24.4.2019 ja käsiteli Uusikylän kouluun tehtyjen sisäilmatutkimusten (5.2. ja 19.2.2019) ja rakenteiden kuntotutkimusten (13.–28.3.2019) tulokset sekä terveystarkastajien antaman lausunnon. Sisäilmatyöryhmä päätti, että lisätutkimukset vaurioiden laajuudesta ja arviointi korjauskustannuksista aloitetaan välittömästi, ja tulevan lukuvuoden tilanteesta päätetään ja tiedotetaan tulosten valmistuttua.

Alajärven kaupungin sisäilmatyöryhmä on eilen käsitellyt Uusikylän koulun rakennuksen kuntotutkimuksen tuloksia. Rakennuksesta 7.5.2019 otetuista rakennenäytteistä on lattiarakenteista löytynyt joko epäily tai selvä näyttö mikrobivauriosta. Referoiden Rakennuskatsastus Kuoppala Oy:n rakennusterveysasiantuntijan selvitystä sekä terveystarkastajan näkemystä, sisäilmatyöryhmä toteaa, että Uusikylän koulu ei nykyisessä kunnossa sovellu opetuskäyttöön.

-Jotta koulutoimintaa voidaan kiinteistössä jatkaa, koulurakennuksen kunto tulee saattaa sellaiseksi, että opetuksen järjestäminen on sekä oppilaille että henkilökunnalle turvallista terveydelliset seikat huomioiden, todetaan tiedotteessa.

Lukuvuoden 2019–2020 esi- ja perusopetus aloitetaan väistötiloissa Paalijärven koululla torstaina 8.8.2019. Mikäli Uusikylän koulun kiinteistö päätetään korjata ja sen kunto on todettu terveelliseksi, siirretään opetus takaisin Uusikylän kiinteistöön.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.