Sisäsoudusta jälleen mitalisadetta Vimpeliin

Kaapo Shemeikka pokkasi kaksi kultaa. Häntä onnittelivat Sami Gustafsson ja Esko Hyyppä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

5.-6. -luokkalaisten sarjassa Kaapo Shemeikka voitti kultaa 1 000 ja pronssia 500 metrillä, saman potin nappasi Janna-Juulia Mäenpää tyttöjen sarjassa, ja Annu Pajala souti 1 000 metrillä kolmanneksi. Peppi Itäniemi voitti molemmat matkat 8. luokan tytöissä. Minttu Isoranta voitti 500 metrin kilpailun 9. luokan tyttöjen kisassa.

Seitsemännen ja kahdeksannen luokan tyttövoittoisen joukkueet sijoittuivat poikien sarjassa viidenneksi. Seitsemännen luokan joukkueessa soutivat Sanni Kangasniemi, Ella Jaakkola, Milla Joensuu ja Wilma Mäkelä, kahdeksannen luokan Reetta Niemitalo, Iiris Leppäniemi, Peppi Itäniemi ja Onni Mäkelä.

MUUTOKSET kilpailun säännöissä aiheuttivat vähän häslinkiä, kertoi LaVen soutujaostoa edustava Esko Hyyppä, joka vastasi kilpailun toteuttamisesta koululla.

–Aloitimme soutamisen jo syksyllä, mutta myöhemmin tuli tieto, että ajat otetaankin huhtikuussa kahden ja puolen viikon ajanjaksolla. Sitten oli tettiä, sairastumisia ja muita esteitä, eikä osa viime vuonna menestyneistä osallistunut tänä vuonna kisaan. Lukiot jäivät tänä vuonna pois kisoista, mutta koululaisille sarjoja tuli lisää.

–Kaikki, jotka ovat soutaneet 500 metriä, tietävät, että henki pihisee minuutin ajan sen kisan jälkeen, ja kun tarjosin 1 000 metriä, moni laski, että se on kaksi kertaa rankempi, eivätkä edes lähteneet kokeilemaan. Kuitenkin kaikki nämä, jotka kävivät kokeilemassa, pääsivät mitaleille.

500 metrin soutu on Hyypän mukaan voimalaji, 1 000 metrillä peruskunto ratkaisee. Hän kannusti koululaisia harrastamaan hölkkää, juoksua, soutua, hiihtoa ja mäkivetoja kunnon kohottamiseksi.

–Nämä ajat olivat sitä luokkaa, että kun katsoin Australian vastaavia kisoja, olisi tullut kultamitaleita sieltäkin, jo tällä harjoittelulla! Tammikuussa soudetaan 1 000 ja 2 000 metriä Helsingin Urheiluhallissa, sinne vain kaikki halukkaat! Muutama onkin jo lähdössä. Imatralla soudetaan 500 ja 5 000 sekä muita matkoja.

REHTORI Maija Peltola kehotti koululaisia pyöräilemään kesän aikana, sillä ensi lukuvuonna koulu liikkuu Liikkuvan koulun ja Liikkuvan opiskelun kautta saatujen 25 polkupyörän avulla erityisesti Vatpakan suuntaan.

–Rinne käyttöön Lakikselta, saa jerkkua sinne reiteen, hän vinkkasi.

–Liikkukaa! Antakaa vanhempien olla autojen kanssa kotona, ja tulette polkupyörin tai kävellen kouluun. Aloitetaan ensi syksynä kampanja, että pihassa kävisi tosi vähän autoja. Älä unohda kesän aikana liikkumista, vaikka olisikin kuuma. Silloin me ollaan hyvässä kunnossa, kun aloitamme koulutyön 8. elokuuta.

Kiitosta edustustehtävistä

KOULUA lukuvuoden aikana erilaisissa kilpailuissa ja tilaisuuksissa edustaneita oppilaita muistettiin uimahallilipuin. Yhteiseen kahvihetkeen oli kutsuttu KLL:n pesäpalloturnauksessa pronssia saanut yläkoulun poikien joukkue, soutukilpailussa sekä yleisurheilussa menestyneet. Janna-Juulia Mäenpää voitti KLL:n yleisurheilun hallikilpailussa pronssia 60 metrillä ja Juho-Joel Mäenpää voitti moukarinheitossa kultaa joukkuekisassa sekä oli neljäs henkilökohtaisessa kilpailussa. Koripallon maajoukkue-edustuksesta palkittu Minttu Isoranta oli parhaillaan maajoukkueleirityksessä.

–Vuosien varrella menestystä on tullut pilkkimisestä ja metsästyksestä, on esiinnytty juhlissa ja oltu muissa edustustehtävissä. Kiitos mukana olosta, ja ensi vuonna uudelleen, joko liikunnan tai muun toiminnan parissa. Ei harrastusten tarvitse aina olla kilpaurheilua, on tärkeää tehdä sitä, mikä tuottaa iloa, Maija Peltola totesi.

KYLLÄ olisi soudut jääneet soutamatta, jos Eskoa ei olisi ollut. Hän tietää koulussa työskennelleenä kiireen, joka täällä on, touhujen keskellä ei välttämättä ole aikaa järjestää oppilaille mahdollisuuksia tällaisiin, kiitteli liikunnan opettaja Emilia Latvala Esko Hyyppää. 

Latvala pohdiskeli, mitkä asiat vievät pienen kunnan nuoria lajiensa huipulle.

–Lahjakkaita nuoria on joka puolella. Korostan tässä vanhempien viitseliäisyyttä kuljettaa lapsia harrastuksiin, joskus kauaksikin, ja mahdollistaa harrastaminen. Esimerkiksi ohjattuun yleisurheilun harjoitteluun ei Vimpelissä juuri ole mahdollisuuksia.

Liikunnan opettajilla on tietysti oma roolinsa, tässä tapauksessa kannustaa lapsia lähtemään Koululiikuntaliiton kisoihin ja hoitaa järjestelyt niiden suhteen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.