Beritille menestystä valtakunnallisessa kuvataidekisassa

Berit Kaunisto viihtyy niin paperin ja värien äärellä kuin pesiskentälläkin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tänä vuonna kilpailuun osallistui lähes 20 000 suomalaislasta. Valtakunnallisen kilpailun voittotyöt lähetetään kansainväliseen finaaliin.

Suomen parhaiksi valitut työt palkittiin Helsingissä järjestetyssä gaalassa, jonne oli kutsuttu  viisi parasta sekä kunniamaininnan saaneet taiteilijat kaikista kolmesta sarjasta. Ensimmäistä kertaa piirustuskilpailuun osallistunut Berit Kaunisto kuvaili tilaisuutta vähän jännittäväksi, ja oli tyytyväinen omaan sijoitukseensa.

–Se on aika hyvä, koska olisi tosi vaikea päästä ykköseksi.

Häntä ilahduttivat palkinnot, joihin kuului muun muassa ranneke Linnanmäen huvipuistoon.

–Mukavaa, että harrastuneisuudesta palkitaan myös kulttuurin puolella, ei vain urheilussa, isä Jani Kaunisto toteaa.

Mainos

BERIT Kaunisto nimeää kuviksen ja käsityön lempiaineikseen koulussa, ja kuvataide kuuluu pesäpallon ja koripallon ohella hänen harrastuksiinsa. Sen lisäksi, että hän käy kuvataidekoulussa, hän viihtyy isänsä työhuoneella, missä tämä maalaa.

–Tehdään taidetta aika paljon yhdessä. Usein kuuluu komento, että ”uusi paperi!”, sanoo Jani Kaunisto.

–Maalailen tai teen tusseilla, tai laitan ensin vettä paperille ja sitten väriä, se leviää siihen hienosti, Berit kuvailee.

–Tykkään eniten kuvata satuhahmoja, tai paikkoja, jossa olen ollut.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.