Eskarit valtuustosalissa

Eskarilaiset Peppi Karila, Pauliina Viita-aho ja Ronja Ritala piirtelivät. Taustalla näkyy valtuustosalin vaakunoita.

Julkaistu:

Aihe:

VANHALLA kunnantalolla on parhaillaan käynnissä Kortesjärven esikoulun sekä aamu- ja iltapäivähoidon viimeinen viikko ennen kesälomia.

21 esikoululaisen sekä 16 hoidossa käyvän koululaisen ja eskarin käytössä on vain yksi iso huone, entinen valtuustosali yläkerrassa.

Haastattelupäivänä, torstaiaamuna 23. toukokuuta eskarissa oli huilipäivä: edellisiltana oli ollut kevätjuhla, ja iltapäivällä oli edessä metsäretki.

–Kyllä me ollaan kohtuullisen hyvin pärjäilty, esikoulun opettaja Sirpa Saarijärvi kertoi. –Kevätjuhlassa saimme antaa vanhemmille kiitosta siitä, että he ovat suhtautuneet tähän asiaan todella hienosti. Se on varmasti myös vaikuttanut siihen, että lapsista ei ole ainakaan huomannut, että tämä järjestely olisi hankaloittanut heidän elämäänsä, Saarijärvi sanoo.

SAARIJÄRVI kertoo, että valtuustosalissa on kyllä riittävästi lattiapinta-alaa, mutta suurin ongelma tiloissa on jakotilojen puute.

–Esimerkiksi välipalan jälkeen eskarit menevät lepäämään ja koululaiset tekevät läksyjään. Lepohetkessä rauhoittuminen on vaikeampaa, kun ei ole erillistä lepohuonetta, mutta onpa Nukkumatti löytänyt valtuustosaliinkin, hän sanoo. –Kunnanhallituksen kokoushuonetta olemme käyttäneet jakotilana silloin kun siellä ei ole muuta toimintaa. 

Koska kaikki irtaimisto ei mahdu valtuustosaliin, jonkin verran hankaluuksia aiheuttaa päivittäin myös tavaroiden siirtely koululta kunnantalolle sen mukaan, mitä minäkin päivänä tarvitaan. Myös itse muuton aikana henkilökunta joutui kanniskelemaan laatikoita aika lailla, vaikka talonmiehet onneksi kuljettivatkin suurimmat huonekalut.

Myös erillinen keittiötila tuo omat haasteensa.

–Jos työntekijä on vaikka aamulla tai iltapäivällä lasten kanssa yksin, hän ei voi jättää lapsia ilman valvontaa aamupalaa tai välipalaa valmistellessaan tai tiskatessaan.

Saarijärvi kuitenkin hyväksyy ongelmat, koska kyseessä on väliaikainen tila.

–Toivomme, että ensi syksynä voidaan olla sellaisessa tilassa, jossa ei ole näin paljon siirtymiä. Siirtymät ovat kuormittavin juttu tässä, ja niitä on lapsille aivan liikaa. 

SEN sijaan esimerkiksi vanhainkodilla syöminen toimii hienosti.

–Tuntuu, että vanhuksille on päivän kohokohta, kun marssimme sinne. (Tällä viikolla) meillä on suunnitelmissa pitää heidän kanssaan yhteinen aamuhetki ennen meidän ruokailuamme. Ajattelimme pelata heidän kanssaan muistipelejä ja esittää heille kevätjuhlaohjelmaamme.

Lapset ovat retkeilleet ja muutenkin ulkoilleet tavallista enemmän. Ulkona on hyödynnetty koulun pihaa, joka on nyt kokonaan heidän käytössään, sekä viereistä Tapulipuiston leikkipaikkaa kirkon edessä.

Saarijärvi on kiitollinen, että evakkoon päästiin lähelle.

–Se on tosi iso plussa, että meidän ei tarvinnut lähteä ajelemaan minnekään Kauhavalle, hän sanoo. –Palvelutoimiston väki, eli maatalous- ja lomatoimi, on ottanut meidät vastaan hienosti. Olemme saaneet apua monella lailla. Siitä kiitos heille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.