Latvalasta kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Valtuusto kokoontui poikkeuksellisesti yhteiskoulun auditoriossa. Uusi puheenjohtaja Matti Latvala eturivissä toinen vasemmalta, etualalla Pasi Sova.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

MAANANTAINA yhteiskoulun auditoriossa kokoontunut kunnanvaltuusto valitsi puheenjohtajakseen 1. kesäkuuta alkaen Matti Latvalan (Haloo). Valtuustokauden toiselle puolikkaalle varapuheenjohtajiksi valittiin Yrjö Koivukoski (kesk.) ja Lea Vasalampi (kd.). Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Marja-Leena Laakso (kesk.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Markku Lapinkorpi (Haloo) ja toiseksi Anita Ammesmäki (kesk.). Muut hallituksen jäsenet ovat Marko Timo (kesk.), Eija Rannanpää (vas.), Jarmo Arpala (Haloo) ja Hanna Kangas (Haloo).

Seppo Tuomisalolle myönnettiin ero valtuuston jäsenyydestä henkilökohtaisista syistä ja hänen tilalleen nousi Terhi Honkonen.

VALTUUSTO antoi tekniselle toimelle valtuudet tekojääkentän rakennustöiden aloittamiseen. Kunnanjohtaja Sami Gustafsson totesi, että koska avustusta saatiin hankkeeseen odotettua vähemmän, se tehdään omana työnä.

INTERVALLIOSASTON peruskorjauksen suunnittelua varten hyväksyttiin 20 000 euron määräraha. Suunnitelma vaaditaan korjauksen kustannusarvion tekemiseen.

–Vakuutusyhtiöltä saatavaan korvaukseen vaikuttavat arvio sekä lopputulos neuvotteluista YIT:n kanssa. Prosessi voi jatkua jopa oikeuskäsittelyyn asti, Gustafsson totesi.

Aihetta käsiteltiin viime valtuustoseminaarissa, jossa esille nousi tarve intervalliosaston huoneiden muutostöille. Asiantuntijoiden mukaan huoneet on saneerattava nykyistä suuremmiksi, mikäli tiloille halutaan jatkokäyttöä sote-uudistuksen toteutuessa. Järviseudun Sairaalan tiloja, joissa intervalli on evakossa, voitaisiin hyödyntää myöhemmin ryhmämuotoisessa asumisessa.

TALLETTAJA-TILA eli Kauniston talo päätettiin ostaa kunnalle 15 000 euron kauppahinnalla. Gustafsson väläytteli mahdollisuutta, että talon purkamisen jälkeen tilalle rakennetaan puistoalue parantamaan keskustaajaman viihtyisyyttä ja vetovoimaa.

HALOO Vimpelin valtuustoryhmän aloite lapsiperheiden ”Vimpeli-paketista” saa jatkoa kehitystyöryhmän käsittelyssä. Siellä pohditaan, mikä olisi paras tapa muistaa kunnan vauva- ja lapsiperheitä.

–Vauva- ja perhelahja voisi olla maksusitoumus. Se olisi vimpeliläisille perheille sopiva kädenojennus, toivoi Terhi Honkonen (Haloo).

Hänen mukaansa pitovoima eli toimivat palvelut ja niistä tiedottaminen ovat vauvamuistamisia oleellisempia tekijöitä lapsiystävällisyyttä mietittäessä. Pasi Sova (Haloo) kaipasi räväkkyyttä asian tiimoilta ja mainitsi esimerkkinä Lestijärven, jossa 1 000 euron vauvaraha nosti syntyvyyttä. Martti Lassila (Haloo) totesi Vimpelin aloitteiden piristävän koko Järviseutua ja samanlaisia aloitteita on kopioitu muihinkin kuntiin. Hän peräänkuulutti uusia keinoja ja yritteliäisyyttä veto- ja elinvoiman parantamiseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.