Kuvataidekoulussa palattiin perusasioiden äärelle

Kollegat Marjut Mässbacka ja Ulla Hautamäki muistivat työskentelyapurahan saanutta ja opetustöistä sen ajaksi jättäytyvää Ritva Lindbergiä.

Julkaistu:

Aihe:

Kuluneena lukuvuonna kuvataidekoulu Eeron opinnoissa palattiin perusasioihin, kuten piirtämiseen, valööriin ja värien sekoittamiseen. Ihmiset, materiaalit ja tekniikat ovat olleet tärkeitä aiheita opinnoissa, kertoivat opettajat Marjut Mässbacka, Ulla Hautamäki ja Ritva Lindberg. Yhteistyö musiikkiopiston kanssa oli iso projekti: jokainen kuviskoululainen pääsi antamaan oman panoksensa Jussi Jänis-musikaalin lavasteiden ja rekvisiitan valmistamiseen.

Eeron kevätnäyttelyn teema on sama kuin koko vuoden: Back to basic.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston rehtorin virasta eläköitynyt Aulis Hautamäki muisteli avajaisissa kuvataidekoulun historiaa ja totesi, että vanhemmat saavat olla ylpeitä lapsistaan, niin taidokkaita töitä näyttelystä löytyy.

–Se kestää vertailun monen muun kuvataidenäyttelyn kanssa.

Avajaisissa luovutettiin perinteiseen tapaan päättötodistukset kuvataidekoulussa lopettaville opiskelijoille.  Todistuksen ja ruusut saivat Ilona Ketola, Isabel de Silva, Juuso Nurmi, Camilla Yli-Sissala, Eveliina Herrala ja Jami Luoma-aho.

Kollegat muistivat työskentelyapurahan saanutta ja opetustöistä sen ajaksi jättäytyvää Lindbergiä ruusulla ja kiittivät hyvästä työstä nuorten hyväksi.

NÄYTTELY on avoinna kansalaisopiston tiloissa Makasiinilla viikot 21 ja 22 kello 9-15.

 –Ehdottomasti näkemisen arvoisia ovat pisimmälle edistyneiden oppilaiden huikeat öljyvärityöt. joiden ilmaisuvoima, tekninen taituruus ja sielukkuus ovat omaa luokkaansa, luonnehti Mässbacka.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.