Lapsen soittoharrastus on Evijärvellä koko perheen juttu

9-vuotias Aija Koivisto esitti kevätkonsertissa Tansmanin Arabian. Kaksi vuotta painoa soittanut Koivisto kertoi harjoittelevansa kuusi kertaa päivässä. Hänen pianonopettajansa Johanna Vanhamäki-Hanhikoski sanoo Koiviston oppivan nopeasti, kunhan hän malttaa keskittyä ja rauhoittua kuuntelemaan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLÄ järjestettiin maanantaina 29. huhtikuuta Keski-Pohjanmaan konservatorion kevätkonsertti.

Konservatoriossa opiskelee parikymmentä evijärveläistä lasta ja nuorta ekaluokkalaisesta abiturienttiin. Heistä konsertissa esiintyi 13 pianistia ja viulistia. He tarjosivat monipuolista kuultavaa kansanlauluista barokkiajan kappaleisiin. Iris Takamaa ja Anni Huhmarsalo esittivät jopa nelikätisesti pianolla Brahmsin valsseja.

Tilaisuuden lopussa jaettiin stipendit Taito 6 -tason eli perusopinnot päättäville soittajille ja tsemppistipendit Taito-konserttiin valmistautuville.

Kaikki soittajat saivat lisäksi ruusut, ja ohjelmassa oli myös kahvitusta ja arvontaa. Konservatorion pianonsoiton opettaja Johanna Vanhamäki-Hanhikoski kertoi, että kukitukset ja oheisohjelma ovat evijärveläinen perinne, ja luonnehti paikallista konserttikulttuuria ainutlaatuiseksi.

–En tiedä, että missään muualla tehtäisiin enää näin. Tosi mahtava perinne; pidetään siitä kiinni.

Evijärvellä on hänen mukaansa paikkakunnan kokoon nähden paljon harrastajia.

–On pieniä jotka ovat vasta aloittaneet, on heitä jotka ovat jatkaneet syventäviin opintoihin, ja on niitäkin oppilaita jotka ovat suunnanneet ammattiin ja lähteneet tekemään perustutkintoa toiselle asteelle lukion ohessa. Täältä on kovalla työllä ponnistettu korkealle.

Soittoharrastus on hänen mielestään Evijärvellä ”koko perheen juttu.”

–Arvostan hirveän paljon myös vanhempia: Omista oppilaistanikaan kovin moni ei pääse pyörällä tulemaan harjoituksiin, vaan autokyytejä ja koko perheen panostamista harrastukseen tarvitaan.

Vanhamäki-Viitakoski käy opettamassa pianonsoittoa Evijärvellä. Esimerkiksi jousten ja puhaltimien opetus ja rumpu- ja sähkökitaratunnit pidetään Vetelissä ja Kaustisella.

Oppilaspaikkojen lukumäärä vaihtelee vuosittain. Haku päättyi periaatteessa vappuna, mutta Vanhamäki-Viitakoski vinkkaa, että vaikka takaraja meni ohi, kannattaa silti vielä kokeilla soittaa tai lähettää sähköpostia konservatorion toimistoon.

–Ei muuta kuin tervetuloa hakemaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.