Teatteritaiteen päättötodistus kansalaisopistosta

"Esimerkiksi vahva harrastajateatteriperinne ja yhteistyö nuorisoseuranäyttämöiden kanssa on näkyvässä roolissa opetussuunnitelman sisällöissä", Koivula-Talkkari kertoo. Arkistokuva.

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopistossa käynnistyy syksyllä 2019 taiteen perusopetus teatteritaiteen yleisen oppimäärän mukaan. Se tarkoittaa, että jatkossa opiston kautta on mahdollista saada taiteen perusopetuksen teatteritaiteen päättötodistus, josta on monenlaista hyötyä muun muassa jatko-opintoihin hakeutuessa.

Opinnot koostuvat 500 opetustunnista. Niistä 300 tuntia on yhteisiä opintoja, jotka on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa syksystä kevääseen kokoontuvissa teatteriryhmissä, ja loput 200 tuntia vapaavalintaisia teemaopintoja. Opiston teatteriryhmät ovat kuitenkin edelleen ihan kaikille avoimia, eikä yhdelle teatterikurssille mukaan tuleminen edellytä sitoutumista taiteen perusopetuksen koko oppimäärän suorittamiseen.

Opetussuunnitelman ovat laatineet valtakunnallisten taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden pohjalta opiston teatteriopettaja Linda Huhtaluhta ja koulutussuunnittelija, teatterin tuntiopettaja Maaria Koivula-Talkkari. Opetussuunnitelman sisällöissä korostuvat muun muassa kokonaisvaltainen itseilmaisu, yhteisöllisyys, roolityöskentely sekä tarinankerronta.

–Opetussuunnitelmasta on pyritty muodostamaan mahdollisimman joustava ja yksilölliset opintopolut mahdollistava kokonaisuus ottaen huomioon opiston alueen laajuus ja omaleimaisuus. Esimerkiksi vahva harrastajateatteriperinne ja yhteistyö nuorisoseuranäyttämöiden kanssa on näkyvässä roolissa opetussuunnitelman sisällöissä, Koivula-Talkkari kertoo.

Opetussuunnitelmaan voi tutustua kansalaisopiston verkkosivuilla.

LUKUVUONNA 2019–2020 taiteen perusopetuksen ryhmiä aloittaa Järvilakeuden kansalaisopistossa yhteensä viisi: Kersa- ja Teiniteatterit Alahärmässä, Teatteriryhmä Tirlittan Evijärvellä, Helateatteri Kauhavalla sekä Meteoriittiteatteri Lappajärvellä.

Ryhmiä ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Linda Huhtaluhta, jolla on vuosien rautainen kokemus lapsi- ja nuorisoryhmien ohjaamisesta.

–Asetan aina ryhmilleni tavoitteita, mutta Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma antaa aivan uudella tavalla ”lihaa luiden ympärille” opetuksen suunnitteluun ja mahdollistaa pitkäjänteisen työn lasten ja nuorten kanssa, Huhtaluhta iloitsee.

Syksyllä aloittavien teatteriryhmien lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet ovat nähtävillä opiston kurssi-ilmoittautumissivuilla:

1102105 Kersateatteri (tiistaisin klo 17.00-18.30)

1102106 Teiniteatteri (tiistaisin klo 18.30-20.00)

1102203 Tirlittan (maanantaisin klo 16.30-18.00)

1102024 Meteoriittiteatteri (maanantaisin klo 18.30-20.00)

1102302 Helateatteri (torstaisin klo 17.00-18.30)

–Innosta lapsesi/nuoresi rohkeasti mukaan antoisan harrastuksen pariin, jossa erilaisuus on vahvuus! Huhtaluhta sanoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.