Veto suuntaa luottavaisin mielin kohti kesän tavoitetta

Markku Hylkilä, Perttu Ruuska ja JP Kujala kertoivat Vedon Superpesis-joukkueen tunnelmista kauden alla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tiiviin harjoituskauden aikana on tutustuttu puolin ja toisin sekä viety pelillisiä asioita sille tasolle, että kauden alusta asti voidaan pelata voittavaa pesäpalloa.

–Ainut takaisku, joka on tullut kauden aikana, on Isokedon Teemun loukkaantuminen.

Valtakunnan ykkösetenijöihin kuuluva Isoketo on operoitu vapun alla. Asia tuli tietoon jo ennen Fuengirolan harjoitusleiriä ja joukkueessa on varauduttu siihen, että Mini on pitkään poissa rosterista.

–Asioilla on kaksi puolta: kun yksi kova kaveri on poissa, se avaa nuorille paikkoja näyttää ja ottaa vastuuta. Meillä on monta nuorta kaveria, jotka sitä roolia yhteisvoimin alkaa täyttämään, ja uskon, että se pitkässä juoksussa, ja tämänkin kauden osalta, kääntyy plussan päälle.

Hylkilä mainitsi mahdollisina tuuraajina Viljo Sillanpään, Ville Takalan, Olli Heikkalan ja Jere Saukon. Harjoitusringissä on 20 pelaajaa, joista Hylkilä uskoo 15-16 esiintyvän kokoonpanossa kesän mittaan.

UHKAKUVIA, jotka himmentäisivät uskoa tavoitteen eli sarjan voiton suhteen, Hylkilä ei näe. Eteenpäin meneminen ja pelistä nauttiminen ovat asioita, joita tavoitellaan. Päästettyjen juoksujen määrään kiinnitetään kaudella erityistä huomiota.

–Meillä on varmasti sarjan kovalyöntisin porukka ja paras sisäpelijoukkue, mutta haluamme olla erinomaisia ulkopelissä. Siihen on käytetty paljon aikaa ja painotettu, että meidän ulkopeli olisi sellaista, ettei joka pelissä voittamiseen vaadita 10 juoksun lyömistä jaksoa kohden. Talvikauden osalta olen tyytyväinen sen kehittymiseen. Ulkopeliä pystytään pelaamaan monella tavalla ja ennen kaikkea kovalla tempolla, se on meidän kummallekin lukkarille ominaista.

Sisäpelissä on odotettavissa pieniä viilauksia pelinjohtajan vaihtumisesta johtuen, mutta edelleen railakasta lyöntipeliä; palloa reunoille ja jokipalloa: sitä kautta saadaan vastustajaa varpailleen.

Koppariosaston vaihtuminen on sujunut mallikkaasti, kun Henri Puputti ja Mikko Haukkala siirtyivät Seinäjoelle.

–Täysi luottamus ja rauha sen suhteen, Elmeri (Anttila) kolmoskopparina on fyysinen, kovaheittoinen kaveri ja Viljo taas 0- ja 1-tilanteissa pelaa kolmoskopparina hakevana, vikkeläjalkaisena kaverina syöksyy palloja kiinni. Sekin osasto on valmis elokuussa, lupasi Hylkilä.

Farmisopimus Vedolla on Vähäkyrön Viestin kanssa.

–Osa meidän pelaajista käy siellä kauden mittaan. Nuoremmille pelaajillehan se on hyvä; ne, jotka eivät vielä saa peliaikaa Superpesiksessä, saavat kokemusta Ykköspesiksestä.

–Seura täyttää 85 vuotta ja juhlaottelun yhteydessä 14. heinäkuuta julkistetaan kaksi uutta jäsentä Hall of Fameen, muistutti toiminnanjohtaja JP Kujala.

Uutta on, että pääkatsomo kuppituolipaikoille voi ostaa ottelukohtaisia paikkoja netin lipputoimisto.fi-palvelusta.

Mainos

Ruuskalle kaksivuotinen jatkosopimus

VETO julkaisi uuden kauden kynnyksellä kaksivuotisen jatkosopimuksen Perttu Ruuskan kanssa. Lukkarina ja kotiuttajana pelaava Ruuska pelaa sinivalkoisissa myös kaudet 2020 ja 2021.

–Menestyvä joukkue täällä, ja oma elämäntilanne, lukio ja armeija, eli tulen olemaan tässä alueella sen kaksi vuotta, perusteli Ruuska sopimusta.

Kyselyitä muista joukkueista on tullut, mutta valinta oli hänelle selkeä.

Muutokset joukkueessa ovat Ruuskan mukaan tuoneet raikkaan tuulahduksen ja uutta virtaa.

–Vaikuttaa hyvältä. Ikinä en ole mitään henkilökohtaisia tavoitteita laittanut itselleni, mutta kun joukkueen tavoite on mestaruus, täytyy minunkin onnistua. Aina lähdetään parantamaan edellisestä kesästä, joka osa-alueella. Talven aikana erityisesti voimatasot ovat kehittyneet.

Netti ja radio tuovat tunnelmat kotiin tai töihin

SEKÄ miesten että naisten kaikki Superpesisottelut kauden aikana ovat nähtävissä RUUTU+-palvelussa internetin välityksellä fanikameralähetyksinä.  Monikameratuotettuja, juonnettuja lähetyksiä nähdään Ruudussa kauden aikana noin 70. Vedon faneja hemmotellaan heti kauden avausottelulla, lähetys Joensuusta alkaa torstaina kello 18. 19.6. seurataan Kouvolaa vastaan pelattavaa ottelua Saarikentällä.

Perinteiset miesten ja naisten Itä–Länsi-ottelut Seinäjoelta näkyvät 6.-7.7. maksutta Nelosella. Jimillä nähdään kauden aikana seitsemän maksutonta, suoraa lähetystä huippuotteluista.

YLE Puheen Urheilukierros seuraa Superpesistä enemmän kuin vuosikausiin. Koko maassa ja netin kautta Yle Areenassa kuunneltavassa lähetyksessä seurataan Superpesiksen lisäksi jalkapallon Veikkausliigaa.

–Radiota kuuntelevat päivittäin miljoonat suomalaiset, joille tarjotaan laadukkaita lähetyksiä analyyseineen ja huippupesäpalloa suoraan toiminnan ytimestä, Pesäpalloliiton viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Pyysalo kertoi.

24.5. kuuntelija pääsee radioaaltojen myötä Poriin, jossa LaVen naiset kohtaavat Pesäkarhut, 19.6. seurataan Vedon ja Kouvolan välistä kamppailua Saarikentältä ja 28.7. Vedon ja JymyJussien kamppailua Seinäjoella. 16.8. alkaen lähetyksissä seurataan play offeja. Itä-Länsi -ottelut kuullaan Yle Puheelta alkaen “etkoilla” 5. heinäkuuta.

MYÖS Järviradio lähettää taajuuksillaan Vedon vieraspelejä. Ne selostaa tuttuun tapaan Aleksis Ärje.

 –Viime kesänä niitä lähetettiin kymmenkunta. Tänä kesänä toteutettavien lähetysten määrä ja aikataulut selviävät lähiaikoina, kertoi Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.