Kylätalolle lisää kuntarahoitusta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KAUPUNGINVALTUUSTO myönsi 29. huhtikuuta Luoma-ahon kylätoimikunta-kyläyhdistykselle lisämäärärahan kylätalon rakentamiseen.  Aiemmin kaupunginhallitus oli myöntänyt 97 580 euron kuntarahaosuuden ehdollisena siten, että kaupunki ei sitoudu mahdollisesti myöhemmin toteutettavaan monipalvelukeskukseen eikä kylätalon käyttökustannuksiin. Nyt myönnettiin 23 871,15 euron lisäosuus, koska rakennuspaikan muuttuminen tontilla aiheutti perustustavan muutoksen ja paalutus lisää rakennuskustannuksia. Kylätalon kokonaiskustannusarvio on nyt 809 676 euroa, josta elyn osuus 485 805,60 euroa.

KOKOUKSESSA jätettiin runsaasti valtuutettujen aloitteita. Kauko Ukonmäki (kesk.) esitti, että Alajärven sairaalaan tulee saada ainakin yksi saattohoitohuone, jossa potilas ja omaiset voivat häiriintymättä olla potilaan viimeisinä päivinä tai hetkinä. Lisäksi piha-alue on riittämätön vierailijoiden autoille, ja autoja pysäköidään myös sairaalan oven eteen. 

Keskustan valtuustoryhmä esitti, että nykykäytäntö Alajärven kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden osalta jatkuu Alajärven kunnanvaltuuston 29.12.1969 pykälän 303 tekemän päätöksen mukaisesti. Se esitti myös, että kaupungin nettisivut uudistetaan nykyaikaisiksi, toimiviksi, helppokäyttöisiksi ja kattaviksi pikaisesti. 

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä sekä sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja sinisten valtuustoryhmät sekä 21 muuta allekirjoittajaa esittivät, että Alajärven kaupungin tulee muuttaa 2010-luvulta alkaen ollut käytäntö, että opettajan alle kolmen päivän sairauslomiin ei palkata sijaista ja että Alajärvelle tulee palkata resurssiopettaja, joka olisi käytettävissä alle kolmen päivän sijaisuuksiin. 

Aloitteet viedään lautakunnille valmisteltaviksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.