Kesä on leirejä ja toimintaa täynnä

Kristiina Ylitalo, Niina Männistö, Merja Korpela, Kirsti Kivelä, Jere Vähäsarja, Oskari Viitakangas, Akseli Koskenmäki, Niilo Joensuu ja Krista Savola kertoivat tulevan kesän aktiviteeteista Karhulaavulla.
Eri toimihat järjestävät Alajärvellä tulevana kesänä runsaasti toimintaa etenkin lapsille ja nuorille.

Vapaa-aikapalveluiden ja 4H:n järjestämällä kesäisellä päiväleirillä Paavolan koululla 3.-7. kesäkuuta ohjelmassa on askartelua, monipuolista työpajatoimintaa, liikkumista ja leikkiä sekä leiriolympialaiset.  Leirille mahtuu korkeintaan 60 7-12 -vuotiasta osallistujaa.

–Päiväleirit ovat olleet suosittuja, kertoi vastaava ohjaaja Kirsti Kivelä.

4H järjestää Lehtimäen Länsikylässä kepparikerhon yhteydessä kepparileirin 10.-14.6. sekä uusina toimintamuotoina uuden työntekijän Liu Eteläahon ideoimat, 6-12-vuotiaille suunnatut enkkuleirin 8.-12. heinäkuuta ja TOP-leirin 22.-26. heinäkuuta 4H-kellarilla.

–Enkkuleirillä harjoitellaan käyttämään englannin kieltä askartelun, leikin, laulamisen ja pelaamisen ohella, ei tarvitse osata ennalta, totesi toiminnanjohtaja Krista Savola.

–TOP on lyhenne sanoista tekemällä oppii parhaiten. Leirillä on erilaisia aiheita kasveista eläimiin, kokkausta, käsitöitä, leikkiä ja liikuntaa. TOP-tehtävät-sivustolla voi tutustua etukäteen erilaisiin tehtäviin, ja ne ovat kaikille avoimia, eli niitä voi tehdä lasten kanssa kotosallakin.

Luterilainen seurakunta järjestää Suvirannassa junnujen leirit 10-14 -vuotiaille 17.-19.6. ja 7-9 -vuotiaille 19.-20.6. Helluntaiseurakunnan leirit Iisakissa pidetään 11-14-vuotiaille 27.-30.6. ja 6-10-vuotiaille 6.-8.7. 

–Ne täyttyvät nopeaan, kannattaa olla asialla, totesi helluntaiseurakunnan lastenohjaaja Niina Männistö.

Lisäksi JPK järjestää harjoittelu- ja pelileirin 29.7.-1.8. 2004-2011 -syntyneille kiekkoilijoille.

LIIKUNTAKESÄ käynnistyi vappuna frisbeegolfin viikkokisoilla, jotka jatkuvat keskiviikkoiltaisin keskustan kuntoradalla heinäkuun loppuun saakka. Myös rullaluistelu- ja pyöräilykampanja sekä Bongaa pyöräillen Alajärven ja lähikuntien uimarantoja -kampanja ovat vauhdissa. 

22. toukokuuta kuntoradalla järjestettävässä metsäpäivässä tutustutaan luontopolkuun, jonne 4H on viime vuonna toteuttanut Aisaparin rahoittamat luontokyltit. Kaikille avoimessa tapahtumassa eri järjestäjätahoilla on omia toimintapisteitä, kilpailuja, välipalaa ja nokipannukahvia.

Uusi vapaa-aikaohjaaja Merja Korpela on ideoinut kesäksi uusia, liikunnallisia toimintamuotoja: 3-5-vuotiaille on ulkotemppukoulua, liikuntaa aloitteleville aikuisille kehonpainoharjoittelua, seniorijumppaa sekä kehonhuoltoa kaikille ilman ilmoittautumista.

–Kehonhuolto on liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteita. Ihmiset tekevät paljon työpöydän ääressä tietokoneella töitä, tässä saadaan hyvää oloa ja liikettä kehoon tukilihaksia aktivoimalla.

Soveltavan liikunnan leiripäivä on Ankkurikentällä 14. kesäkuuta. Suosittu jalkapallokerho saa jatkoa kesäkuun toisella viikolla ja samoina päivinä on avoinna Nuorisovintin kesäkahvila. 24.-26.6. on 6-10-vuotiaille liikunnallinen kesäkerho Ankkurikentällä.

ROKULIPÄIVIEN yhteydessä 5. heinäkuuta nuorisovaltuusto järjestää Eeddspeaks Meet & Greet -tapahtuman, ja seurakunnat yhteistyössä Nina Äströmin konsertin.

Retkiä ja patikkatapahtumia on myös luvassa useita pitkin kesää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.