Kärnä ylsi ennätysvauhtiinsa

Julkaistu:

Aihe:

Esilaskijana ennätyksensä kellottanut Kärnä toteaa olleensa laskun jälkeen yllättynyt ja hämmentynyt, että haamurajana pidetty vauhti ylittyi.

-Lasku ei missään nimessä ollut paras mahdollinen, ja mieltä lämmittää tieto siitä, että jo nyt on tarpeeksi paukkuja kovempiin suorituksiin.

Hän palaa Suomeen ennätystä rikkaampana, mutta palmikkoaan köyhempänä.

-Tukanleikkuu on perinne Suomen nopeuslaskijoiden kesken. Kun uusi kaveri laskee yli 200 rajan, niin aikaisemmin rajan rikkoneet leikkaavat tukan pois, hän kertoi.

Ranskalaisten kutsukisa Speed Masters on peruttu sääolosuhteiden vuoksi. 

-Ei ole niin paljoa lunta, että päästäisiin yli 230 vauhdin lähtöpaikalle.

Kärnä oli saanut kisaan “villin kortin”. Hän on laskenut kauden aikana kisoja S2-tasolla eli aloittelijoiden sarjassa eri varusteilla kuin S1-tason kilpailijat.

MM-kisan ensimmäisen päivän jälkeen alajärveläissyntyinen Jukka Viitasaari on kisassa kahdeksantena. –Huomenna kiristetään hiukan, niin ollaan mitalikamppailussa mukana, hän kertoi.

Italian Simone Origone johtaa kisaa tuloksella 210,650. Viitasaari on laskenut tähän mennessä parhaalla laskullaan 204,778. Nopeuslaskun MM-kisan semifinaali alkaa kello 10 ja finaali kello 11 paikallista aikaa.

Viitasaaren tavoitteena urallaan on rikkoa tekemänsä Suomen ennätys, 248.790 kilometriä tunnissa. Niihin nopeuksiin ei Varsissa tällä kertaa päästä.

Muokattu 23.3. klo 10:26, lisätty Kärnän kommentti laskun jälkeisistä tunnelmista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.