Työpajojen yhdistämisaikeet pysähtyivät

Julkaistu:

Aihe:

KAKSINEUVOISEN yhtymähallituksessa keskusteltiin helmikuussa sen toiminta-alueen työpajojen, kauhavalaisen Junkin ja evijärveläisen Kieppiksen, jatkosta. Vs. sosiaalipalvelujen johtaja Elisa Roimaa Kaksineuvoisesta kertoo kuitenkin, että suurin ponnin yhdistää työpajat on kadonnut, koska nykytilanteessa maakunta- ja kasvupalvelu-uudistukselle ei enää ole näköpiirissä selkeää sisältöä.

Komiat-lehti uutisoi viime viikolla, että Seinäjoen kaupungin, Ilmajoen kunnan, Yhteisöjen yhdistyksen ja Rikosseuraamuslaitoksen omistama Kaks’Kättä-työpaja oli kiinnostunut yhdistämään Junkin toiminnan omaansa. Kieppistä se sen sijaan piti liian pienenä tarpeisiinsa, mutta oli valmis myymään palveluitaan Evijärven kunnalle.

Jos Kauhavan kaupunki solmisi yhteistoimintasopimuksen Kaks’Kättä-työpajan kanssa, Kaksineuvoisen järjestämä työtoiminta päättyisi tämän vuoden lopussa. Muutoksella olisi vaikutusta toiminnan painopisteisiin ja henkilöstöön. Muutoksen valmistelun taustalla oli lähinnä se, että työpajojen ylläpito ei kuulu sosiaali- ja terveydenhuollon perustehtäviin.

–Tilanne on kuitenkin tämän jälkeen muuttunut, Elisa Roimaa sanoo.

Kaks’Kättä-työpajan hallitus on linjannut 18. helmikuuta pitämässään kokouksessa työpajojen toimintojen yhdentymissuunnitelmia. Kun työpaja Junkin ja Kaks’Kättä työpaja ry:n toimintojen yhdentymistä ryhdyttiin selvittämään, näkemys oli, että tulevien maakunta- ja kasvupalvelulakien myötä toimintojen yhdistäminen hyödyttää molempia työpajoja. Toimintojen yhdistäminen näytti suorastaan välttämättömältä maakunnan laajuisissa työvoimapoliittisissa kilpailutuksissa pärjäämiseen.

–Tilanne on viimeisen vuoden aikana muuttunut askel askeleelta epämääräisemmäksi niin, että nykytilanteessa maakunta- ja kasvupalvelu-uudistukselle ei enää ole näköpiirissä selkeää sisältöä. Nykyisessä tilanteessa työpajojen toimintojen yhdistämisen suurin hyöty ja suunnittelun käynnistänyt ponnin on poistunut. 

–Neuvotteluja jatketaan tulevaisuudessa, jos tilanne muuttuu sellaiseksi, että se hyödyttää molempia työpajoja, niiden taustayhteisöjä ja molempia kaupunkeja. Sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen asiaan ei ole vielä palattu. Tilanne selkeytyy kevään aikana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.