Saaliit jäivät pieniksi Ylikylässä

12-vuotias Erkki Seppänen Kauhavalta oli saanut kaksi ahventa puoleenpäivään mennessä. Hän oli paikalla isosetänsä, Ylikylän osakaskunnan puheenjohtajan Sakari Valkaman kanssa. Valkama kertoi tietävänsä paikat, josta kalaa järvestä yleensä nousee.

Julkaistu:

Aihe:

YLIKYLÄSSÄ järjestettiin sunnuntaina Läheltä lautaselle -hankkeen pilkkikilpailu.

Lähiruokateema näkyi ainakin siten, että kisan jälkeen opetettiin kalankäsittelyä ja kalojen valmistelua ruoanlaittoa varten.

Jokaisessa sarjassa palkittiin kolme eniten kalaa saanutta sekä suurimman ahvenen saanut pilkkijä. Kisailijoita oli saapunut Kortesjärveltä, Härmistä ja Kauhavalta.

–Harmaasta säästä huolimatta paikalle saapui pilkkijöitä 30–40 väliltä, ja tunnelma oli hyvä, Aisaparin Jaakko Erkinheimo kertoi.

Kyselykierroksen perusteella pari tuntia kilpailun alkamisen jälkeen moni oli vielä täysin saaliitta, ja useimmilla muillakin kala oli syönyt heikosti.

–Se on joskus pilkillä niin. Silloin kun sitä tuloo, sitä tuloo, Erkinheimo sanoi.

PÄIVÄN suurimman kalansaaliin koonnut Petteri Särkijärvi oli saanut lähinnä sormen mittaisia ahvenia.

–Pienillä morreilla ja kärpäsentoukilla olen pilkkinyt, hän kertoi taktiikastaan. –Käytiin pikkuveljen ja isoveljen kanssa tässä samalla paikalla kolmisen viikkoa sitten. Silloin sain kahden kilon hauen tästä, mutta nyt ei ole tullut kuin aivan pieniä.

Ville Rantala ei ollut saanut ainuttakaan ahventa, mutta lähes menetti mormyskansa ilmeisesti hauen kitaan.                                                                                                                                                       

–Ilmeisesti oli hauki kiinni, oli sellainen pyöritys päällä. Eihän sitä tällä ylös saa. Ajattelin, että sinne menee morrikin, mutta pääsi onneksi irti.

Jarkko Siekkinen ei ollut tuntenut nykäystäkään kahden tunnin pilkkimisen jälkeen, mutta aikoi istua jäällä loppuun asti.

–Likka paineli jo makkaravalkealle, kun sille tuli kylmä, ja kun ei tullut kalaa heti, niin hän hermostui, hän sanoi. –Pitäisi aina tulla heti ensimmäisellä kertaa, niin kuin lottovoitto. Ei ne malta odottaa.

Hän kertoi olevansa pilkillä vasta toista kertaa elämässään. Kaveri, Jani Keskinen, oli vienyt hänet ja hänen lapsensa pari viikkoa sitten pilkille Oravaisten Komossaan, josta hän oli saanut jopa hauen.

Läheltä lautaselle -pilkkikilpailu Kortesjärvellä 17.3., tulokset:

Alle 18-vuotiaiden sarja, 7 osallistujaa: 1) Arttu Kangasaho 851 g, 2) Erkki Seppänen 292 g. Sarjan muut osallistujan jäivät saaliitta. Suurimman ahvenen sai Arttu Kangasaho (202 g).

Yli 18-vuotiaiden sarja, 21 osallistujaa: 1) Petteri Särkijärvi 2 035 g, 2) Matti Särkijärvi 1 445 g, 3) Jari Rannanjärvi 898 g, 4) Aimo Pitkäjärvi 811 g, 5) Kari Känsäkangas 734 g, 6) Risto Lilja 703 g, 7) Sakari Valkama 429 g, 8) Juuso Erkinheimo 248 g. Sarjan muut osallistujat jäivät saaliitta. Suurimman ahvenen sai kortesjärveläinen Matti Särkijärvi (238 g).

Perhesarja, 4 perhettä osallistui: 1) Perhe Erkinheimo 372 g, 2) Perhe Rantala 218 g. Sarjan muut perheet jäivät saaliitta. Suurimman ahvenen sai Erkinheimon perhe Kauhavalta (38 g). 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.