Jokikylässä juteltiin kehittämisrahasta

Antti Hanhikoski ja Jonna Hanhikoski keskustelivat kunnan edustajien kanssa Jokikylän kylätalosta.
Jokikylän kylätalolla juteltiin keskiviikkona kylien kehittämisrahoista.

EVIJÄRVEN kunnasta vierailtiin viime keskiviikkona, osana kyläkierroksia, Jokikylän kylätalolla.

Puheenaiheena oli erityisesti kylien kehittämisrahat, joiden kevään hakukierros oli päättymässä perjantaina.

Kehittämisrahaa on varattu talousarvioon 35 000 euroa, eli 5 000 euroa viime vuotta enemmän. Toinen kierros on syksyllä.

JOKIKYLÄN kyläyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hanhikoski kertoi, että viime vuoden kehittämisrahoilla kunnostettiin Jokikylän kylätalon vessojen sisäseinät ja lattiat ja uusittiin pihavalot.

Tällä kertaa haettiin tukea kylätalon pihan laajennukseen.

–Se on tarpeen, koska lasten maatalousnäyttelyn järjestämispaikaksi vaihtui kylätalo. Saadaan sopimaan se tuohon paremmin.

Maatalousnäyttelyä varten täytyy myös hankkia nopeusrajoitusmerkkejä sekä muita liikennemerkkejä parkkipaikalta kylätalon pihalle johtavan kävelyreitin turvaamiseksi.

KIVIJÄRVENKYLÄN Jukka Kuusela kertoi, että hänen johtamansa kyläyhdistys tarvitsee lisää rahaa Eurojärven ruoppausta varten. Työt saatiin syksyllä valmiiksi, mutta odotettua kalliimmalla, sillä järven pohja haluttiin kunnostaa samalla kertaa.

–Sinne jäi aikanaan, kun sitä kaivettiin, maapenkkoja. Nyt poistettiin ne kaikki maapenkat sieltä, ja siitä tuli todella hyvä. Järveen tuli myös sammalkasvustoa, enkä tiedä, aiheuttivatko ne maapenkat sitäkin. Nähdään jatkossa, nyt kun ylimääräiset maat on pois, vaikuttavatko ne sammalkasvustoon. Jouduttiin yhteen aikaan vetämään parikymmentä kuutiota sammalta siitä rannasta pois. Sammalta ei tulisi, jos kalkittaisiin vettä, mutta sitten vesi menisi sameaksi, ja on myös sellaista tietoa, että jos sitä kalkittaisiin, kolibakteerit alkaisivat nousta vedessä. Nyt vesi on niin hapanta, että se pysyy puhtaana. Eli siinä on kaksi asiaa tapelleet keskenään.

Kyläyhdistys joutui laittamaan likoon 5 000 euroa omia rahojaan, ettei ruoppaus olisi jäänyt kesken.

–Kunnanhallitukselta tuli sellainen arvio, että olisi pitänyt keskeyttää ja ottaa kuntaan yhteyttä, mutta se olisi tullut tosi kalliiksi, koska meidän olisi pitänyt pumpata se uudelleen tyhjäksi ja koneet olisivat jääneet seisomaan. Se vietiin loppuun asti heti, kun alettiin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.