JAMIn Outload-lanit myytiin loppuun neljässä tunnissa

Outload-lanit järjestetään Jamin Alajärven yksikössä neljännen kerran 19.-21.4. Kuva: JAMI

Julkaistu:

Aihe:

Tiedossa ei myöskään ole, että koko Suomessa olisi koskaan aikaisemmin myyty loppuun vastaavaa tapahtumaa näin nopeasti. Outload lanit järjestetään jälleen JAMIn Alajärven yksikössä 19..–21.4. Laneja on järjestetty jo vuodesta 2014 alkaen. Outload on LAN-tapahtuma, jonka järjestävät Järviseudun ammatti-instituutin datanomi- ja merkonomiopiskelijat osana eSport-opintojaan.

–Ennakkolipunmyynti avattiin maanantaina 11.3. klo 9. Klo 13 iltapäivällä kaikki 140 konepaikkaa oli myyty. VIP-konepaikat, eli vähän paremmat konepaikat myytiin viidessä minuutissa. eSport-huuma on nyt valtavassa kasvussa, kertoo JAMIn tieto- ja viestintätekniikan tuntiopettaja Mikko Kalijärvi.

Järviseudun ammatti-instituutissa eli Jamissa on syksystä lähtien mahdollista valita osaksi merkonomi- ja datanomiopintoja erillisiä esport-opintoja. Esport-opinnot sijoittuvat opiskelijoille ns. valinnaisiin opintoihin. Opiskelijoilla on valittavana kaksi erillaista tutkinnon osaa, esport-liiketoiminta ja kilpapelaaminen.

Mikä eSport?

Elektroninen urheilu eli e-urheilu on videopelien pelaamista kilpailullisesti. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat eSport-pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, eli genreen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.